İranlı Grup Rastak Türkiye'de Konser Verecek

İranlı Grup Rastak Türkiye'de Konser Verecek

İran çağdaş halk müziği grubu Rastak 23 Kasım’da İstanbul’da, 25 Kasım’da da Diyarbakır’da konser verecek.

A+A-

İran çağdaş halk müziğinin son yıllarda en çok tanınan gruplarından Rastak,23-25 Kasım günlerinde Türkiye’de iki konser verecek. Deneysel çalışmalara imza atan grubun ilk durağı ilk kez konser verecekleri İstanbul olacak. Grup sonra Diyarbakır’da konser verecek. Rastak, 23 Kasım’da İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde, 25 Kasım’da da Diyarbakır Kültür ve Kongre Merkezi’nde seyirci ile buluşacak.

1997 yılında deneysel çalışmalar yaparak adını duyuran Rastak, Kürtçe, Farsça, Arapça, Türkçe ve İran’da konuşulan diğer dillerde müzik yapıyor. Grup şimdiye kadar Rangvarehaye Kohan (Ses, 2007), Hameye Aghvame Man (Video, 2010), Sornaye Norouz (Video, 2013), Miane Khorshidhaye Hamisheh adlı albümler yayınladı. Ayrıca İran, İngiltere, Avusturya, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda, İsveç, ABD, Kanada, Avustralya, Hindistan, Japonya, Malezya, Şili, Polonya, Türkiye, Gürcistan, Belçika, Umman, Beyaz Rusya, BAE gibi ülkelerde konserler verdi.

Rastak 2014 yılında Diyarbakır’da Dicle Firat Kültür Derneği’nin öncülüğünde gerçekleştirilen programa katılmış ve Horasanlı Kürt sanatçı Yelda Abbasi ile birlikte konser vermişlerdi.

Siroos Sepehri (Grup lideri ve yönetmen, tar), Farzad Moradi (Vokalist, dotar, setar, kopuz), Behzad Moradi (Vokalist, tef ve perküsyon), Akbar Esmaeilipour (Tar ve ud), Yavar Ahmadifar (Tef ve perküsyon), Saba Jamali (Kanun), Omid Mostafavi (Tombak ve perküsyon), Dina Doosti (Kemençe, qeychak), Farzad Khorshidsavar (Tef ve perküsyon), Hamed Boland Hemmat (Ney, sorna) ve Sepehr Saadati (Çift bas) grup üyeleri arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum