1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. ARPAÇAY

  4. Arpaçay'da Öğretmenlerden Bayraklı Yürüyüş
İnsanlık Anıtı İçin SUÇ DUYURUSU

'İnsanlık Anıtı' İçin SUÇ DUYURUSU

Kars'ta yıkımına başlanan İnsanlık Anıtı'nın heykeltraşı Mehmet Aksoy'un avukatı Turgut Kazan, Kars Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

A+A-

Koruma Kurulu'nun uyarı yazısına rağmen yıkımına başlanması dayanak gösterildi.

İnsanlık Anıtı'nın yıkımına başlanması üzerine heykeltraş Mehmet Aksoy'un avukatı Turgut Kazan, Koruma Kurulu'nun uyarı yazısına rağmen yıkıma başlandığı gerekçesiyle Kars Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kars'ta yıkımına başlanan İnsanlık Anıtı'nın heykeltraşı Mehmet Aksoy'un avukatı Turgut Kazan, Kars Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Kazan bulunduğu suç duyurusunda yıkım işleminin, Koruma Yüksek Kurulu'nun 6 Ocak 2011 gün ve 777 sayılı kararına aykırı olduğunu belirterek Erzurum Koruma Bölge Kurulu'nun 21 Nisan 2011 günlü yazısıyla, belediyeye duyurulduğunu ifade etti.

Söz konusu son yazıda, İnsanlık Anıtı ile ilgili olarak başta mülkiyet sorunu olmak üzere, Yüksek Kurul kararları uyarınca bir öneri ve proje hazırlanıp, sonra Koruma Kurulu'na getirilmesi ve Kurul'un durumu değerlendirip karara bağladıktan sonra hareket edilmesi gerektiği belirtildi.

BAŞKAN HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILSIN
Bu işlemlerin, 2863 Sayılı yasanın 9 ve 61. maddeleri dikkate alınarak Yüksek Kurul kararı uyarınca yerine getirilmesinin istendiğini kaydeden avukat Kazan dilekçesinde, Yüksek Koruma Kurulu kararı ile Erzurum Bölge Koruma Kurulu uyarısını dinlemeyip yıkım faaliyetini sürdürenlerin suç işlediğini ileri sürdü. Kazan başta belediye başkanı olmak üzere, sorumlu diğer belediye yetkilileri ve yıkım faaliyetini sürdüren firma yöneticileri hakkında soruşturma açılmasını talep etti.

ANIT GECEKONDU GÖZÜKÜYOR
"Koruma Kurulu kararına göre yıkımı durdurmanız gerekmiyor mu?" sorusuna ise Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, "Biz o şekilde anlamıyoruz. Belediye yasal mevzuat içinde işlerine devam ediyor. Gerekli işlemleri tamamladıktan sonra çevre düzenlemesiyle ilgili projeyi Koruma Kurulu'na sunacağız" yanıtını verdi. İnsanlık Anıtı'nın kaçak olduğunu dile getiren Bozkuş "Anıt bir gecekondu olarak gözüküyor çünkü ruhsatı yok" dedi.

MECLİS KARARI GEÇERSİZ
Anıtın yapımı için Kars Belediye Meclisi'nin karar aldığını hatırlatmamız üzerine ise başkan Bozkuş "Belediye Meclisi, belediye binasını yapmaya karar alsa bile İmar Kanunu'nun üzerinde değildir. Ruhsat almak zorundadır" diye konuştu. Bozkuş sanatçıların anıtın yıkımını durdurabilmek için yaptığı eylemle ilgili ise "Pek ilgilenmedim. Onlar yıkılmaması gerektiğini düşünüyorsa onların görüşüdür" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.