1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cami Ve Kur’an Kurslarını Temizleyecekler
İmralı Heyeti'nden Müzakereler Başlasın Çağrısı

İmralı Heyeti'nden Müzakereler Başlasın Çağrısı

İmralı heyeti, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kalkması ve bir ana önce görüşme yapılmasını talep etti.

A+A-

İmralı heyeti, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kalkması ve bir ana önce görüşme yapılmasını talep etti. 

İdris Baluken, Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan, Ceylan Bağrıyanık ve Hatip Dicle'den oluşan İmralı Heyeti, Diyarbakır'da bulunan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) binasında basın toplantısı düzenledi.

Heyet adına konuşan Sırrı Süreyya Önder, "Darbeden bir demokrasi çıkarılacaksa, en önemli yolu Sayın Öcalan'ın bu ülkenin demokratikleşmesindeki önemi ve rolünü teslim etmek ve müzakere sürecinin koşullarını hazırlamaktır" dedi. 

Önder’in konuşmasından satır başları şöyle:

* Bu ülkede düşman icat etmeden egemenlerin yönetme kabiliyetleri hiçbir zaman olmamıştır. Kürtler, Aleviler, emekçiler… Sürekli bu muktedirler kendilerine düşman icat ederek, kendilerini var etme yöntemini benimsemişlerdir. Darbe mekaniği dediğimiz şey de bu çatışmalar üzerine demokrasi yerine bunları gerekçe göstererek, zorla hegemonik alan yaratarak, demokratik alanın üzerinde bir kılıç gibi işleme yöntemine verdiği addır Sayın Öcalan'ın.

* Bu tarz yapılanmalar ne boyutta olursa olsun daima yönetim erkinin elinde bulunduranların kaçamayacakları bir sorumluluk vardır. Roboski'den tutun son süreçteki katliamlara kadar 'cemaatin işi' deniyor. Sayın Öcalan ve heyetimiz bu hususlarda uyarıları yapmamış olsaydık, 'görmedik duymadık' mazeretleri gösterilebilir ama bu durumda bu mazeretler geçerli değil.

* Eğer bu ülkede bu darbeden bir demokrasi çıkarılacaksa, eğer bir şer bir hayra tebdil edilecekse, darbelerle hesaplaşmanın yolu bir an önce demokratik alanını genişletilmesi, demokrasi dışı kurumların süratle tasfiyesi gerçekleşecekse en önemli yolu Sayın Öcalan'ın bu ülkenin demokratikleşmesindeki önemi ve rolünü teslim etmek ve müzakere sürecinin koşullarını hazırlamaktır. 

* Öcalan'a özgürlük nöbetini halkımız başlattı. Bu nöbeti başlatan yurttaşlara heyet olarak dayanışma duygularımızı ve desteklerimizi ifade ediyoruz. Heyet olarak yaptığımız ve bundan sonra yükselterek geliştireceğimiz CPT, Uluslararası Af Örgütü ve uluslararası toplumu, Sayın Öcalan'ın durumu ve tecrit koşulları konusunda bir duyarlılık oluşturmaya, müdahalede bulunmaya ve tepkimizi ortaklaştırmaya çağırıyoruz. 

* Bu darbenin tozu dumanı geçtikten sonra tekrar Kürt halkına dönük yok edici bir dilin su yüzüne çıkmakta olduğunu görüyoruz. Kürt halkının siyasi temsilcilerinin, bütün kurumlarının, üyelerinin, yöneticilerine karşı girişilen amansız saldırıya bir son verilmesini istiyoruz. 

* Gelin darbe ile hesaplaşma ve ortadan kaldırmak için bütün güçlerimizle demokratik alanları çoğaltan arayışlar içerisinde olalım. Sayın Öcalan'n güvenlik ve sağlık koşullarının sağlanması gerektiğine inanıyorum. Halkımızı bu noktada seferberliği çağırıyoruz. Darbeye barikat, Sayın Öcalan'ın özgürlüğü ve Kürt halkının talepleriyle gerçekleşir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.