CHP | İlhan Cihaner Genel Başkan Adaylığını Açıkladı

CHP | İlhan Cihaner Genel Başkan Adaylığını Açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi üyesi İlhan Cihaner, hafta sonu gerçekleştirilecek 37'inci Olağan Kurultay'da genel başkanlığa aday olacağını açıkladı.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi üyesi İlhan Cihaner, hafta sonu gerçekleştirilecek 37'inci Olağan Kurultay'da genel başkanlığa aday olacağını açıkladı.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, CHP Parti Meclisi üyesi İlhan Cihaner, CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıkladı.

Cihaner "Bizler partimizin demokratik bir örgüt anlayışı ile çağdaş sol bir siyasetle başarıya ulaşabileceğine inanıyoruz. Bu ilkeleri parti politikalarını dönüştürmeyi amaçlayanlardan birisi olarak CHP Genel Başkanlığına aday oldum" dedi. 

ilhan-cihaner.jpg

Cihaner'in açıklaması şöyle: "Partimiz nasıl bir ülkede yaşayacağımızı belirleme potansiyeli vardır. Temel eleştirimiz partimizin bu potansiyelini yeterince verimli kullanmadığı yönündedir. Öncelikle kurultayımızın pandemi koşullarında düzenlenmesinin kurultayın verimli ve demokratik koşullarda düzenlenmesinin yönündeki en büyük engel olduğunu vurgulamak istiyorum. Onur üyeleri ve partililerimizin katılamayacağı bir kurultay iktidar dinamizmini örgütümüze taşıyamaz. Kurultaya katılmamayı düşünen delegelerimize bir çağrı yapmak istiyorum; bu tarihi sorumluluğu almak üzere kurultaya katılın.

Kurultay, ülkenin temel meselelerini tartışma ortamından uzak yapılıyor. Kurultay'da iki hattın tartışması gerekir; partinin ana siyasi hattı ne olacağı ve partinin iç işleyişinin ne kadar demokratik olacağı. 

CHP’nin bugün en güçlü yönetim organı Parti Meclisi olmalıdır. Liderin partisine değil halkın partisine ihtiyacımız var. Başta ön seçim olmak üzere parti içi demokratik mekanizmaların daha da güçlendirildiği bir parti yönetimi anlayışına ihtiyacımız var.

Bizler partimizin demokratik bir örgüt anlayışı ile çağdaş sol bir siyasetle başarıya ulaşabileceğine inanıyoruz. Bu ilkeleri parti politikalarını dönüştürmeyi amaçlayanlardan birisi olarak CHP Genel Başkanlığına aday oldum. CHP Genel Başkanlığı dünyayı değiştirecek bir konuma sahiptir. Önce partimizi, sonra ülkemizi, sonra da dünyayı değiştirmeye talibiz. İhtiyacımız olan cesaret."

CHP Genel Başkanlığına eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da aday adayı olacağını açıklamıştı. CHP’nin kurultay onur üyesi Prof. Dr. Tolga Yarman da bugün adaylığını ilan edecek.

CHP’de genel başkan adaylığı için parti tüzüğüne göre delegelerin yüzde 5’i olan yaklaşık 68 delegenin imzası gerektiği için adaylar kurultay günü resmileşecek.

İlhan Cihaner Chp Genel Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.