İhraç Edilen Akademisyenler Listede

İhraç Edilen Akademisyenler Listede

YSK, KHK ile ihraç edilen akademisyenler Kaboğlu, İslam ve Taşkın’ın milletvekili adaylıklarına yapılan itirazı reddetti.

A+A-

Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) ihraç edilen üç profesörün Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) milletvekili adayı gösterilmesine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yapılan itiraz reddedildi.

YSK’ya dilekçe sunan bir kişi, İstanbul 1. bölge 1. sıra adayı Prof. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu, İstanbul 3. bölge 9. sıra adayı Prof. Dr. Cihangir İslam ve İstanbul 1. bölge 18. sıra adayı Prof. Dr. Yüksel Taşkın’ın adaylıklarına KHK ile ihraç edildikleri için itiraz etmişti.

YSK’nın itirazı reddetmesi üzerine üç ismin adaylığı kesinleşti.

Kaboğlu, Yüksel’in ve İslam’ın ihraç edildiği 686 sayılı KHK TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmişti.

Adaylar hakkında

İbrahim Kaboğlu

Marmara Üniversitesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı iken 7 Şubat 2017 tarihli 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevinden ihraç edildi. Bu durumu "İhraç değil, KHK ek listesinde adı yer alan kişi" şeklinde tanımlıyor.

Barış İçin Akademisyenler’in “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisine imza verdiği gerekçesiyle hakkında dava açılan akademisyenlerden. İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 26 Nisan 2018’de görülen son duruşmada savcı Terörle Mücadele Kanunu'nun "Terör örgütü propagandası" suçlamasını içeren 7/2 maddesinden cezalandırılmasını talep etti.

2003’te Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü.

Yüksel Taşkın

7 Şubat 2017 tarihli 686 sayılı KHK ile Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ndeki görevinden ihraç edildi.

Barış İçin Akademisyenler’in “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisine imza attığı gerekçesiyle İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor.

2012 yılında İstanbul CHP İl Örgütü'nün AR-GE biriminde gönüllü olarak çalışmaya başladı. 2015 yılından beri ürkiye Sosyal, Ekonomik ve Siyasal Araştırmalar Vakfı'nın (TÜSES) yönetim kurulunda görev yapıyor. CHP'nin Parti Meclisi üyesi.

Cihangir İslam

7 Şubat 2017 tarihinde yayınlanan 686 numaralı KHK ile Anayasa ve yasalara aykırı olarak kamu görevinden ihraç edildi.

Sakarya'da doğdu. Ankara Üniversitesi’nde 1983'de Tıp eğitimini, 1990’da Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanlığını tamamladı. Minnesota Üniversitesi’nde Omurga Cerrahisi ve Klinik Araştırma eğitimi aldı. Ortopedi ve Temel Bilimler alanında yurtiçi ve yurtdışı ortamlarda yüzün üzerinde bilimsel makale ve bildiri yayınladı.

Ayrıca İslami İlimler ve Felsefe Bölümlerinden de mezundur. Bilgi ve Düşünce Dergisi’nde ve Hece Dergisi’nde düşünsel içerikli makaleler yazdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler