1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. MHP Meclis'te Grup Kuramıyor!
İddia | AK Parti'den 63 Vekil DEVA'ya Geçecek

İddia | AK Parti'den 63 Vekil DEVA'ya Geçecek

AK Parti'den 63 milletvekilinin istifa ederek Ali Babacan'ın kurduğu Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi'ne geçecekleri iddia edildi.

A+A-

AK Parti'den 63 milletvekilinin istifa ederek Ali Babacan'ın kurduğu Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi'ne geçecekleri iddia edildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), bayramdan sonra Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası'nı değiştirmek için düğmeye bastı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bir erken seçimle İYİ Parti'ye yaptıkları gibi önleri kesilmek istenirse Babacan ve Davutoğlu'na yardım ederiz' sözlerini ardından gelmesi, vekil transferinin önünü kesmek için yapıldığı açıklandı.

Ancak ortaya atılan iddia, asıl korkunun seçim yasağını aşmak için yapılacak geçici transfer değil, AK Parti'den kopuşları önlemek anlamına geldiği belirtildi.

Eski Çalışma ve sosyal Güvenlik bakanı Yaşar Okuyan, katıldığı bir Youtube yayınında Ankara kulislerinde konuşulan senaryoyu aktardı.

Okuyan, 63 AKP milletvekilinin istifa ederek Ali Babacan'ın kurduğu DEVA Partisi'ne katılacağının konuşulduğunu aktardı. Kendisine bu bilgiyi önemli bir kaynağın aktardığını söyleyen Okuyan, "Erken seçim tartışmalarını, özellikle Bahçeli üzerinden tartışmaya açıp siyasi partiler yasasını değiştirelim, milletvekili transferine mani olunsun veya bir milletvekili partisinden istifa ettikten sonra 6 ay hiçbir partiye üye olamaz hükmünü getirelim diyorlar. Bunların sebebi AKP'den çıkacak olan çok sayıda milletvekilinin istifalarını önlemek. Bir karambolde baskın seçimle bir şey ortaya koymak gibi bir düşünce var. Doğru işler değil bunlar, üzülüyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler