1. HABERLER

  2. İbrahim Kaypakkaya ANILDI
İbrahim Kaypakkaya ANILDI

İbrahim Kaypakkaya ANILDI

İbrahim Kaypakkaya öldürülüşünün 39'uncu yılında mezarı başında anıldı.

A+A-

1968'in önde gelen isimlerinden, Türkiye Komünist Partisi-Marksist Leninist (TKP-ML) ve Türkiye İşçi Köylü Ordusu'nun (TİKKO) kurucusu İbrahim Kaypakkaya öldürülüşünün 39. yılında mezarının bulunduğu Çorum'da düzenlenen törenle anıldı.

Türkiye devrimci hareketinin önderlerinden İbrahim Kaypakkaya, işkencede öldürülüşünün 39'uncu yıldönümünde Devrimci 78'liler Federasyonu tarafından mezarı başında anıldı.

Türkiye devrimci hareketinin önderlerinden İbrahim Kaypakkaya, işkencede öldürülüşünün 39'uncu yılında Çorum'un Sungurlu İlçesi, Karakaya köyünde bulunan mezarı başında düzenlenen etkinlik ile anıldı. Devrimci 78'liler Federasyonu tarafından yapılan etkinliğe çok sayıda yurttaş katıldı. Etkinlik öncesinde yoğun önem alan Jandarma, etkinliğe katılanların kimliklerini toplayarak Genel Bilgi Taraması'ndan (GBT) geçirdi. Kaypakkaya'nın köyünden mezarlığa doğru yürüyüşe geçen kitle sık sık, "Yaşasın devrim ve sosyalizm", "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganlarını attı. Sloganların ardından mezarlık başında yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Ardından Devrimci 78'liler Federasyonu adına açıklama yapan Hüseyin Esentürk, aradan 39 yıl geçmesine rağmen Kaypakkaya'nın halkın yüreğinde edindiği yeri koruduğunu belirterek şunları söyledi:

"12 Mart ve 12 Eylül faşizminin azgın saldırıları karşısında, ülkenin bağımsızlığı ve halkların kurtuluşu için direnen güç; İbrahimlerin, Denizlerin ve Mahirlerin devrimci duruşuyla anlamını bulan çizgidir. Faşist saldırılara karşı direnen, iyinin ve doğrunun toplumsal vicdanı olan, haksızlığa ve zulme karşı adaleti halklar için ve halkların devrimci değerleriyle birlikte arayan, haklı olan biziz demenin gereğini haykıran İbrahimlerimiz, Hakilerimiz, Dörtlerimiz olmasaydı, halklarımızın sesi boğulmuş olur ve bugün göğsümüzü geren ve yolumuzu aydınlatan direniş mirasımız olmazdı" dedi.

Esentürk'ün konuşmasının ardından Kaypakkaya'nın yakınları ve arkadaşlarının onunla ilgili anılarının anlatımının ardından etkinlik sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum