1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Adıyamanlılar Gecesi’nde Halaylar Çekildi
İbrahim Gökçek’in Mezarına Saldırı Girişimi

İbrahim Gökçek’in Mezarına Saldırı Girişimi

Hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in mezarına saldıran bir grup, “Polis giderse çıkartıp yakacağız” tehdidinde bulundu.

A+A-

Kayseri'de sokağa çıkma yasağının ardından gece saatlerinde İbrahim Gökçek'in cenazesinin defnedildiği Halef Hoca Mezarlığı önünde toplanan bir grup, cenazeyi mezardan çıkartmakla tehdit etti.

ibrahim-gokcek1.jpg

PolitiKARS'ın ANKA'dan derlediği bilgilere göre, Gökçek'in Kayseri'de defnedilmesine tepki gösteren grup cenazeyi burada istemediklerini söyleyerek cenazenin buradan götürülmesi istedi. Aralarında çocukların da bulunduğu gruptakiler, 'Polis burayı yıllarca bekleyemez. Polis bıraktığında biz onu çıkarıp burada yakacağız' ifadelerini kullandı.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan gruptakiler şunları söyledi: "Burada şehidim var, babam var. Ben bu mezarlığa giremiyorum. Girmek istemiyorum. Terörist istemiyoruz. Polis burayı yıllarca bekleyemez. Polis bıraktığında biz onu çıkarıp burada yakacağız. Buraya gömmelerinin sebebi her sene gelip burada ölüm yıldönümünü kutlayacaklar. Gözümüzün önünde vatanımızı bölecekler. Asılacağımı da bilsek o buradan kalkacak. Biz ölsek yer yok diye buraya gömmezler. Ama bir vatan hainini buraya gömerler. Olacak iş mi? Bu bayrak şehit kanları için dalgalanıyor. Bunu buradan kaldırtacağız. Belediyeye, valiliğe gideceğiz. Kaldırılmazsa onun pis leşi Talas Meydanı'nda sallanır."

323 gün süren ölüm orucuna ara vermesinin ardından hayatını kaybeden Grup Yorum'un gitaristi İbrahim Gökçek cenazesi Kayseri'de toprağa verilmişti. Gökçek'in cenaze aracının yolunu kesen bir grup ise cenazenin Kayseri'de gömülmesine engel olmak istemişti. Tepkiler üzerine Başakpınar Mahallesi'nde defnedilmeyen cenaze Halef Hoca Mezarlığı'na defnedilmişti.

Polisin mezarlığa girmesini engellediği grup, bir süre sonra mezarlık önünden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler