1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Psikolog Zeynep Demirbozan Depresyonu Anlattı
Ermeni Gazeteci Hrant Dink’in Katili Ogün Samast Tahliye Edildi

Ermeni Gazeteci Hrant Dink’in Katili Ogün Samast Tahliye Edildi

Agos Gazetesi Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast tahliye edildi.

A+A-

Agos Gazetesi Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i katleden Ogün Samast tahliye edildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i katleden Ogün Samast, bugün Bolu F Tipi Cezaevi'nden tahliye edildi.

Agos Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i 19 Ocak 2007’de gazete binasının önünde düzenlediği suikastla katleden Ogün Samast, şubat ayında nakledildiği Bolu F Tipi cezaevinden koşullu salıverilme kapsamında akşam saatlerinde tahliye edildi.

Cinayet sonrası 24 Ocak 2007´de tutuklanan Ogün Samast, geçen şubat ayında cezasını çektiği Kandıra F Tipi cezaevinden Bolu F Tipi cezaevine nakledildi.

16 yıl 10 aydır cezaevinde bulunan Samast´ın 1 yıl önce iyi halinden dolayı koşullu salıverme kapsamında cezasının dolduğu ve cezaevi yönetimi tarafından bu süreçte deneme aşamasında olduğu öğrenildi.

Ajanslara yansıyan haberlere göre kişisel gelişimi için yapılan gözlemlerde iyi hali olduğu gözlenen Samast'ın, koşullu salıverme şartlarını taşıdığına kanaat getirilerek tahliyesine karar verildi.

Samast, Şubat ayından bu yana cezasını çektiği Bolu F Tipi cezaevinden saat 19.50´de tahliye edildi. Samast´ın cezaevi çıkışında ailesi tarafından karşılandığı öğrenildi.

Ogün Samast, cinayeti işlediğinde yaşı 18’den küçük olduğu için “tasarlayarak adam öldürmek” ve “ruhsatsız silah bulundurmak” suçlarından toplam 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.   İnfaz yasasına göre Samast bu cezanın 15 yıl 2 aylık bölümünü yatacaktı.

Bu durumda Samast daha önce tahliye edilecekti. Ancak 2020 yılında cezaevinde gardiyanlara saldırdığı gerekçesiyle 4 yıl ek ceza almıştı. Samast böyle bu ek cezanın tamamının yatmadan tahliye oldu.

Öte yandan Samast için Yargıtay'da bekleyen bir dosya daha bulunuyordu. Ogün Samast  örgüt üyeliğinden hüküm giymemişti.  Dink ailesi avukatları karara bu yönden itiraz etmişlerdi. Sonrasında Mahkeme, Samast'a örgüt üyeliği cezası da verdi. Ancak Yargıtay Samast'ın örgüt üyeliğini  220. madde kapsamında değerlendirdi ve bunu da zaman aşımına soktu. Böylece Samast örgüt üyeliğinden ek bir ceza almadı. Dink Ailesi avukatları ise hükmün "Silahlı terör örgütü üyeliği" ve "Anayasa'yı zorla değiştirme" maddelerine göre verilmesini talep etmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler