1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a Tepki
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin Kısaltması 'DEM Parti' Oldu

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin Kısaltması 'DEM Parti' Oldu

Yargıtay’ın kapatılan HADEP’e benzerliği nedeniyle değiştirilmesi yönünde tebliğde bulunduğu Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), kısaltmasını 'DEM Parti' olarak değiştirdi.

A+A-

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin yeni kısaltması belli oldu.

Yargıtay’ın kapatılan HADEP’e benzerliği nedeniyle değiştirilmesi yönünde tebliğde bulunduğu HEDEP, kısaltmasını 'DEM Parti' olarak değiştirdi.

Duvar’dan Ceren Bayer’in haberine göre, kısaltma değişikliği için hafta sonu tüzük kurultayı gerçekleştirilirken partinin açık adında bir değişiklik yapılmadı.

Parti adındaki ‘demokrasi’ sözcüğü kısaltmaya taşındı ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin yeni kısaltması 'DEM Parti' olarak belirlendi.

..haberin uzantısı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP, yeni kısaltmasıyla DEM Parti) Sözcüsü ve Şırnak Milletvekili Ayşegül Doğan, partisinin basın toplantısında konuştu. 

Doğan, partisiyle ilgili Yargıtay’ın talep ettiği değişiklikler kapsamında parti isminin kısaltmasının değiştiğini ve tüzüklerindeki iki maddede de değişikliğe gidildiğini açıkladı.

Yargıtay, HEDEP kısaltmasının 18 Kasım’da daha önce kapatılan partilerden HADEP’i andırdığı gerekçesiyle “yasaya aykırı”diyerek kabul edilmeyeceğini belirtmişti. 

“YARGISAL ÇELME”

Doğan, “15 Ekim’de görkemli bir kongre gerçekleştirdik ve zorunlu nedenlerle ismimizi değiştirdik. Yargıtay Başsavcılığı ise yeni ismimizin kısaltmasına itiraz etti. 18 Kasım’da tüzüğümüzde de değişiklik talep etti. Neymiş efendim? HEDEP ismi HADEP’i çağrıştırıyormuş. İltibasa mahal verdiği için iki parti karıştırılabilirmiş. Oysa ki HADEP kapatılmıştı.

“Önümüz yerel seçim ve biz bu kararın ne anlama geldiğini biliyoruz. Bizi, yeni bir yargısal çelmeyle karşı karşıya bırakmakta olduklarını sizler de takdir edersiniz. Biz bu çelmelere ve kumpaslara karşı seçeneksiz değiliz. 30 yılda onlarca parti kurduk; ama başardık. Neyi başardık? Halkımızın gönlünde yer etmeyi, Türkiye’de barış mücadelesine öncülük etmeyi başardık.

“DEVRAN DEĞİŞECEK”

“Onlar bu yolu seçtikçe biz de yeni isimlerle, hız kesmeden, çoğalarak yolumuza devam edeceğiz. Tüzüğümüzde yalnızca Yargıtay’ın talep ettiği değişiklikler oldu. Yeni ismimizin 'DEM Parti' olduğu kararı, Yargıtay’a ulaştı. Bugünkü 'DEM Parti'nin özü ve mayası halklardır. Anlaşılmamış olmalı ki harflerle uğraşmaya devam ediyorlar. Bizim mayamızı harfler değil, halklar oluşturuyor. Bizi tanımlayan direniş azmimiz ve fikrimizdir. Zamanın içinden süzülen bir gelenekten geliyoruz.

DEM aynı zamanda nefes, söz, zaman, devran anlamlarıyla da bizi tarif ediyor. DEM devrandır, DEM zamandır.  

“Bu devran önce kayyımlardan başlayarak değişecek. Zamanla önümüze çıkan zorluklara, yargısal kıskaçlara rağmen duruşumuz sayesinde mücadelemiz daha da güçlenecek. Gözü, gönlü, kulağı, kalbi bizimle olanlar, seçmen olmanın ağır bedellerine rağmen bizimle birlikte yol yürümekten vazgeçmeyenler; şu ana dek partimize yerel seçimler için gösterdiğiniz ilgiye de teşekkür ederiz. Bu ilgi ve teveccühü de göz önünde bulundurarak yerel seçimler için aday adaylık sürecimizi 20 Aralık’a kadar uzattığımızı da belirtmek isteriz. Hadi kadınlar, hadi gençler; kayyımlara halk iradesini göstermek için il ve ilçe örgütlerimize gidelim!”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler