1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CHP'nin Sandık Sorgulama Sistemi Açıldı
HDP'nin Toplantısı Basıldı, 40 Kişi Gözaltına Alındı

HDP'nin Toplantısı Basıldı, 40 Kişi Gözaltına Alındı

İstanbul Güngören'de HDP'nin toplantısını basan polis, İl Eş Başkanı Cengiz Çiçek'in de aralarında olduğu 40 kişiyi gözaltına aldı. 31 kişi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

A+A-

Dün akşam saatlerinde İstanbul'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Güngören İlçe binasındaki bir toplantıyı basan polis, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cengiz Çiçek'in de aralarında bulunduğu 40 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 31 kişi, ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakıldı.

HDP İstanbul İl Başkanlığı'nda yapılan açıklamada, "Güngören ilçemizde 1 Mayıs ve seçime yönelik gerçekleştirlen halk toplantımız sonrası saldırı gerçekleşmiş ve il eş başkanımız Cengiz Çiçek ve 39 arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Demokratik siyasete yönelik saldırıları kabul etmiyor halklarımızı partimizi sahiplenmeye çağırıyoruz" denildi.

İstanbul Emniyeti: "Facebook'da çok sayıda örgütsel döküman olduğu için"

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "ilçe başkanlığının facebook sitesinde PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ve bazı örgüt mensuplarının fotoğrafları ve çok sayıda örgütsel döküman olduğunun tespit edilmesi üzerine operasyon yapıldığı" belirtildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde basın açıklaması

Gözaltıları protesto etmek amacıyla Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan HDP'liler basın açıklaması yaptı. HDP İstanbul İl Eş Başkanı Esengül Demir, "1 Mayıs alanına kitleleri taşımak için yoğun bir çalışma seferberliği başlatmıştık. Seçim tarihi açıklanır açıklanmaz, halkla bir araya gelme sürecini başlatmıştık. Demokratik siyasetin önünü kesmeye dönük hamleler yapılmaya devam ediliyor. 10 gün önce de Avcılar ilçesinde aynısını yaptılar... Çalışmalarımıza kaldığımız yerden aksatmadan devam edeceğiz" dedi.

Paylan: "Arkadaşlarımızı rehin aldılar"

Demir'den sonra konuşan İstanbul milletvekili Garo Paylan ise,  "Biz birkaç yıldır bu operasyonlarla karşı karşıyayız. Arkadaşlarımızı rehin aldılar. Ama şunu anlamıyorlar: Onlar arkadaşlarımızı alıyorlar, ama biz yüzlerce olarak yola devam ediyoruz. Milyonlar bu operasyonlara karşı öfkelerini büyütüyor... Onlara gereken dersi sandıkta çok daha güçlü bir şekilde vereceğiz" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler