HDP'nin Seçim Bildirgesi: 'Senle Değişir'

HDP'nin Seçim Bildirgesi: 'Senle Değişir'

Halkların Demokratik Partisi (HDP), cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın manifestosunun ardından milletvekili seçimlerine ilişkin seçim bildirgesini açıkladı.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP), cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın manifestosunun ardından milletvekili seçimlerine ilişkin seçim bildirgesini açıkladı.

Toplantı salonuna seçimlerin ana sloganı olan 'Senle değişir', 'Kadınlarla değişir', 'Gençlerle değişir', 'Bir oy Demirtaş'a bir oy HDP'ye' yazılı pankartlar asıldı.

Ankara Hilton Otel'de gerçekleştirilen etkinlikte partinin seçim manifestosunu Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli açıkladı.

'GÜLMEYİ ÖZLEDİK'

Pervin Buldan, sözlerine "Gülmeyi özledik. 24 Haziran'da bu özlemi gerçekleştirmeye geliyoruz. Herkesin umudu Demirtaş'ı halklarımızın cumhurbaşkanı yapmak için geliyoruz. Demirtaş için artık adayımız demiyorum, Cumhurbaşkanımız diyorum. Çünkü O artık milyonların Cumhurbaşkanıdır" diyerek başladı.

'KENDİLERİ İÇİN BARAJI SIFIRLAYANLARA HALK DA İKTİDARI SIFIRLAYACAK'

Buldan sözlerine şöyle devam etti: "İnanın ki sıfır baraj için bize karşı ittifak yapanlara sandıktan da sıfır iktidar çıkacaktır. Kendileri için barajı sıfırlayanlara halklarımız da iktidarı sıfırlayacaktır. Yanlış hesap sandıktan dönecektir. HDP halklarımızın ışığı, cesaret ve umut kaynağıdır. Sandığa giderken yarınlarımızı düşünerek gidelim. Bir oy deyip geçmeyin. Bir oy her şeyi değiştirir. O yüzden 'sen le değişir' diyoruz.

'YALNIZ DEĞİLSİNİZ, HDP VAR'

Sezai Temelli ise "Bildirgelerimizden yola çıkarak tek adamlığa, toplumsal kutuplaşmaya, israf ve şatafata nasıl son vereceğimizi bir bir kampanyamız boyunca anlatacağız. Siyaseti tek kişiye biat kültürünün boyunduruğundan çıkararak özgürleştireceğiz. Kürtler, Türkler, Ermeniler, Aleviler, Ezidiler, Süryaniler, Romanlar, emekçiler, kadınlar, gençler, çocuklar... Yalnız değilsiniz, HDP var. AKP sizin sesinizin kayyumu olmasın, sizin sesiniz tek adamlık rejiminin sustuğu yer olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler