HDP'nin 'Demokrasi Yürüyüşü' Belli Oldu

HDP'nin 'Demokrasi Yürüyüşü' Belli Oldu

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 15 Haziran'da Edirne ve Hakkari’den "demokrasi yürüyüşü" başlatacak.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven ile HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları’nın vekilliklerinin düşürülmesi ardından olağanüstü toplanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” kararı aldı.

Demokrasi yürüyüşünün yol haritası netleşti. 1 Haziran’da açıklanan “Hep birlikte mücadele” tutum belgesiyle sahaya inmeyi planlayan HDP, iki milletvekilinin tutuklanmasıyla bu süreci hızlandırdı. 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne kadar mücadele takvimi çıkaran HDP, demokrasi yürüyüşünün startını 15 Haziran’da verecek. HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu olduğu Edirne ile vekilliği düşürülerek tutuklanan Leyla Güven’in milletvekili seçildiği Hakkari’den yola çıkacak olan HDP’lilerin yürüyüşü, 20 Haziran’da Ankara’da sonlandıracak.

İki koldan başlatılan yürüyüş kapsamında HDP bir haftalık yol boyunca güzergahta bulunan kentlerde açıklamalar yapacak. İstanbul, Van, Diyarbakır ve Adana’da bölgesel karşılamalar ve açıklamalar yapılacak. Yerellerde bulunan Sivil Toplum Örgütleri, kurumlar ve halk buluşmaları da yapılacak. HDP salt bölge kentleriyle de sınırlı kalmayacak, bu süreçte Karadeniz’e de açılım yaparak, çeşitli ziyaretlerde ve çalışmalarda bulunacak. Yine Suriye iç savaşı dolaysıyla hiç gündemden düşmeyen Hatay’da da çalışmalar yürütecek.

HDP salt sokakta değil, Demokrasi İttifakı için de tüm kesimlerle, partilerle, sivil toplum örgütleriyle hem genel hem de yerel düzeyde görüşmeler yapmayı planlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler