1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. ‘HDP’li 4 Belediye’ye Kayyum Atandı
‘HDP’li 4 Belediye’ye Kayyum Atandı

‘HDP’li 4 Belediye’ye Kayyum Atandı

HDP’nin eşbaşkanları dün gözaltına alınan Mardin'in Savur, Derik ve Mazıdağı belediyeleri ile Ş.Urfa'nın Suruç Belediyesi'ne kayyum atandı.

A+A-

HDP’nin eşbaşkanları dün gözaltına alınan Mardin'in Savur, Derik ve Mazıdağı belediyeleri ile Ş.Urfa'nın Suruç Belediyesi'ne kayyum atandı. Bu kararla partinin 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı 69 belediyeden 24'üne kayyum atanmış oldu.

Mardin'de dün evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Savur Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Öncü, Mazıdağı Belediyesi Eşbaşkanı Nalan Özaydın, Derik Belediyesi Eşbaşkanı Mülkiye Esmez görevlerinden uzaklaştırılarak, yerlerine kayyum atandı. 

Konuya ilişkin Mardin Valiliği tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, belediye eşbaşkanlarının görevlerinden uzaklaştırılmasına Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın haklarında "örgüt üyesi olmak" suçlamasıyla başlattığı 2019/1642 sayılı soruşturma gerekçe gösterildi. 

Valilik, görevlerinden uzaklaştırılan Derik Belediye Eşbaşkanı Mülkiye Esmez'in yerine İlçe Kaymakamı Hakan Kafkas, Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Nalan Özaydın'ın yerine İlçe Kaymakamı Muhsin Duran Kalkan ve Savur Belediye Eşbaşkanı Gülistan Öncü'nün yerine ise İlçe Kaymakamı Bayram Türker'in kayyum olarak atandığını duyurdu. 

SURUÇ'A DA KAYYUM ATANDI

Bu belediyelerin ardından ilerleyen dakikalarda gözaltındaki Urfa'nın Suruç Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çevik'in de yerine kayyum atandı.

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 2019/11034 sayılı soruşturma dosyası kapsamında "Örgüt üyeliği ve propagandası yapmak” iddisasıyla gözaltına alınan Belediye Eşbaşkanı Hatice Çevik'in yerine İlçe Kaymakamı Kenan Aktaş'ın kayyum olarak atandığını duyurdu.

65 BELEDİYEDEN 24'ÜNE KAYYUM

HDP 31 Mart yerel seçimlerinde 3 büyükşehir 5 il, 45 ilçe ve 12 belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı. 

Yapılan bu son kayyum atamaları ile partinin 3'ü büyükşehir 24 belediyesine kayyum atanmış oldu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler