HDP'den U Dönüşü...

HDP'den U Dönüşü...

MHP ve AK Parti’nin anayasa değişikliğinin kalan maddelerini bu gece görüşülüp birleşimi tamamlama kararı karşısında HDP, genel kurula tekrar katılırken, CHP’de oy kullanmayı yavaşlattı.

A+A-

MHP ve AK Parti’nin anayasa değişikliğinin kalan maddelerini bu gece görüşülüp birleşimi tamamlama kararı karşısında HDP, genel kurula tekrar katılırken, CHP’de oy kullanmayı yavaşlattı.
Meclis Genel Kurulu’nda devam eden Anayasa değişikliği görüşmelerinin 58’inci birleşiminde ilginç anlar yaşandı. MHP ve AK Parti’nin kalan 4 maddeyi de mesaiyi uzatarak bu birleşimde tamamlama kararı CHP’nin tepkisine neden oldu. MHP ve AK Partililerin de madde üzerine görüş belirtmeyerek bu süreci oldukça kısaltmaya başvurmasının ardından oylamaya gidilirken, CHP’de buna karşı bir tutum geliştirdi. 15Oylama sırasında ismi okunan CHP milletvekilleri önce oy kullanmaya gitmedi. AK Parti ve MHP milletvekilleri oyunu kullandıktan sonra ise oy kullanmak için kabinlere hep birlikte gitti. Oy kabinlerine giren CHP milletvekilleri oylamayı yavaşlatarak kabinlerden çıkmadı ve kabin önünde uzun kuyruk oluşturdu.

Öte yandan bugün gerçekleştirilen görüşmelere HDP'li milletvekilleri Garo Paylan'a verilen cezayı protesto etmek amacıyla birleşime katılmama kararı alan HDP de yaşanan bu gelişme karşısında kararını gözden geçirdi. HDP’liler 15’İnci maddenin görüşülmeye başlanmasıyla birlikte Genel Kurul’da yerini aldı. HDP Genel Merkezi tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada da 
“Genel Kurul'da kürsü özgürlüğümüzün kısıtlanması gerekçesiyle görüşmelere geçici olarak ara vermemizi fırsat bilen AKP Hükümeti, maddeleri hızlıca geçirmek için çeşitli girişimlerde bulunmaktadır. Durumu değerlendiren milletvekillerimiz, görüşmelere katılma kararı almış ve Genel Kurul'a geçmiştir” denildi. 
CHP’nin oy verme işlemi yavaşlatmasıyla geçen oylama yaklaşık bir buçuk saat sürdü


Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.