1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Yüksekdağ ve Demirtaş'a Tutuklama
HDP Yüksekova’daki Saldırıyı Kınadı

HDP Yüksekova’daki Saldırıyı Kınadı

HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Temelli, Yüksekova’da anne ve oğlunun hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı, "Şiddet kısır döngüsü daha fazla insan yaşamını yitirmeden sona ermeli" dedi.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde PKK’lilerin saldırısında hayatını kaybeden Nurcan Karakaya ve 11 aylık oğlu Mustafa Bedirhan Karakaya ile ilgili bu sabah yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yola döşenmiş patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunda yaşamını yitiren anneye ve bebeğine rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz” dendi.

Buldan ve Temelli, saldırıyı kınadı:

“Bu tür saldırıları asla kabullenmiyoruz ve kınıyoruz. Şiddet kısır döngüsü daha fazla insan yaşamını yitirmeden sona ermelidir.

“Bunun için başta siyasetçiler olmak üzere herkes ve her kuruluş üzerine düşeni yapmalı, sorunlarımızı konuşarak çözme anlayışının üstün gelmesi sağlanmalıdır.”

Haberin Öncesi...

Bombalı Saldırı

Hakkari, Yüksekova’da yola döşenen el yapımı bombanın inflak ettirmesiyle 25 yaşındaki Nurcan Karakaya ve 11 aylık oğlu Mustafa Bedirhan Karakaya yaşamını yitirdi. 

Saldırının ardından bölgede operasyon başlatıldı.

Bebek hastanede hayatını kaybetti

Yüksekova ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Büyükçiftlik beldesi Susat Deresi mevkiinde, üs bölgesinde görevli eşi Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya’yı ziyaretten dönen 25 yaşındaki Nurcan Karakaya ve 11 aylık oğlu Mustafa Bedirhan Karakaya'nın bulunduğu otomobilin geçişi sırasında, dün 16.00 sıralarında patlama meydana geldi.

Yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu meydana gelen patlamada, Nurcan Karakaya olay yerinde yaşamını yitirdi, Mustafa Bedirhan Karakaya ağır yaralandı.

Mustafa Bedirhan Karakaya da tedavi gördüğü Yüksekova Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Valilikten açıklama

Saldırıyla ilgili Hakkari Valiliği şu açıklamayı yaptı: “31 Temmuz 2018 günü ilimiz Yüksekova ilçesi Büyükçiftlik beldesi Susat Deresi mevkiinde askeri personel eşinin kullanmış olduğu sivil aracın geçişi esnasında bölücü terör örgütü mensuplarınca daha önceden yola tuzaklanmış EYP'nin (El Yapımı Patlayıcı) infilak etmesi sonucu, askeri personelin eşi olay yerinde yaşamını yitirmiş, 11 aylık bebeği de hastanede hayatını kaybetmiştir.”

Cenaze bugün Sivas, Şarkışla’da

Nurcan Karakaya ve oğlu için bu sabah Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene Hakkari Vali Vekili Bekir Abacı, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epkin, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, askeri yetkililer ve polisler ile Nurcan Karakaya'nın eşi Jandarma Astsubay Serkan Karakaya katıldı.

Bugün ayrıca Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda da tören düzenlenecek.

Cenazeler önce Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya’nın memleketi Kayseri'ye götürülecek.

Ardından karayolu ile Sivas'ın Şarkışla ilçesine götürülecek cenazeler ikindi namazı sonrası Muhsin Yazıcıoğlu Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.