1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. JİTEM'ci Ayhan Çarkın'ın İTİRAFLARI
HDP Kars İl Örgütü’nden ‘Diyadin’ Açıklaması

HDP Kars İl Örgütü’nden ‘Diyadin’ Açıklaması

HDP Kars il örgütü, Diyadin Belediye Eş Başkanlarının polislerce darp edilmesini kınayarak hükümeti bu politikalardan vazgeçirmeye çağırdı.

A+A-

HDP, Diyadin Belediye eşbaşkanı Evren Demir ve Betül Yaşar’ın polisler tarafından darp edilmesini birçok kentte yaptığı açıklamalarla protesto etti.

HDP Kars il örgütü, Diyadin Belediye Eş Başkanlarının polislerce darp edilmesini kınayarak hükümeti bu politikalardan vazgeçirmeye çağırdı.

HDP Kars İl Örgütü’nün açıklamasında , “ 31 Mart yerel seçimlerinden önce kayyum politikaları ile halk iradesinin ve halkın kazanımlarının gasp edildiği bir süreç yaşanmıştır. 31 Mart yerel seçimlerinde bu irade gaspına etkili bir cevap verilmiştir. Ancak bu sefer de kayyumlar aracılığıyla yapılamayanlar kolluk güçleri ile yapılmaya çalışılmaktadır. HDP belediyelerinin hemen hemen hepsinde x-ray cihazları kurulduğu ve kolluk kuvvetlerinin iradeyi kırmaya yönelik sözlü Ve fiziksel şiddet uyguladığına şahitlik etmekteyiz. Belediyeler halkındır, halka ve halk iradesi gelen seçilmişlerimize yapılan bu uygulama kabul edilmez. Dün (2 Temmuz) Diyadin Belediyemizde yaşanan belediye eş başkanlarımıza ve halkımıza yapılan Bu saldırıları kınıyoruz. Her defasında halkın tercihine saygı duyduklarını söyleyenleri halk iradesine saygı duymaya çağırdığımızı kamuoyunun bilgisi ve takdirine sunarız” ifadeleri kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler