1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Adaletin Terazisi.. Selahattin Demirtaş'a 2 Yıl 6 Ay Hapis Cezası!
HDP İstanbul İl ve İlçe Binalarına Gece Baskını

HDP İstanbul İl ve İlçe Binalarına Gece Baskını

HDP İstanbul İl Örgütü binasına ve 10 ilçe binasına gece saat 3.00 sularında polis baskını düzenlendi. 15 HDP'li gözaltında.

A+A-

Beyoğlu Tarlabaşı'da bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü binasına gece saat 03.00 sıralarında özel harekat polisleri tarafından baskın gerçekleşti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin gerçekleştirdiği operasyon helikopter destekli yapıldı.

Baskın öncesi, HDP il binasının bulunduğu cadde başları zırhlı araçlarla kapatıldı. Ardından koçbaşı ile kapısı kırılarak girilen parti binasında arama yapılmaya başlandı. Sabah saat 08.00'e kadar arama yapan polisler, daha sonra parti binasından ayrıldı.

Osmanlı Tarihi Ansiklopedisi'ne dokunmadılar

Binada bütün katlarda büyük zarar var. Dicle Haber Ajansı’nın haberine göre baskın sonrasında binaya giren partililer duvarda ırkçı yazılamalarla karşılaştı.

Odalarda asılı bulunan bütün resimlerle kitaplıklarda bulunan Osmanlı Tarihi Ansiklopedisi haricindeki tüm kitaplar yerlere atıldı.

Bilgisayarların tüm hard diskleri sökülerek polisler tarafından el konuldu.

Mutfakta bulunan bardaklar kırılırken, şeker ise etrafa dağıtıldı. Nusaybin ile dayanışma amacıyla toplanan eşyalar polisler tarafından etrafa saçılırken konferans salonundaki sandalyeler kırıldı.

10 ilçe binasına da baskın

HDP İl Örgütü binasına yapılan baskının yanı sıra yine Beyoğlu, Esenyurt, Sultangazi, Bahçelievler, Bağcılar, Avcılar, Arnavutköy, Başakşehir, Esenler ve Gaziosmanpaşa ilçelerindeki onlarca adrese de baskınlar yapıldı. Yapılan baskınlarda en az 15 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınanlar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

HDP İl Eş Başkanı Erbaş: Bu arama değil baskındır

Polislerin ayrılması sonrası parti binasına giren HDP İstanbul Eş Başkanı Doğan Erbaş, yapılan baskına tepki gösterdi. Doğan, "Bu bir arama değil, bir baskındır. Her şeyin bir usulü var. Bunlarda usul de kalmış değil. Amaç gözdağı vermektir" dedi.

Ana akım medya tarafından yapılan baskına dair "Telsiz ve Jammer bulundu" şeklinde geçilen haberlere de tepki gösteren Erbaş, "Bunlar tamamen iftiradır. Arama yapıldığında bizden kimse yoktu. İl binamızda kendi kafalarına göre, yalnız bir şekilde arama yapıyorlar. Bunların amacı terörize etmektir" diye konuştu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.