1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, 'Milli Yargı'yı Tarif Etti
HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel Tutuklandı

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel Tutuklandı

"Terör örgütüne üye olmak", "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılarak ihtara rağmen dağılmama" suçlaması yöneltilen Demirel’in tutuklanmasıyla cezaevindeki HDP’li vekil sayısı 11’e yükseldi.

A+A-

Ankara’da gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.

Mahkeme’nin yakalama kararının ardından Ankara’da gözaltına alınan Demirel, götürüldüğü Diyarbakır’da Emniyet Genel Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Adliye’ye sevk edildi.

Duruşmada hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Demirel beraatini isterken savcı hazırladığı mütalaasında Demirel'in tutuklanmasını talep etti. 

"Silahlı terör örgütüne üye olmak", "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçlarından 10 yıldan 23 yıla kadar hapis cezası istenen Demirel tutuklandı.

Besime Konca yeniden gözaltında

Çağlar Demirel’in yanı sıra bugün gözaltına alınan ve Batman’da çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca ise yeniden gözaltına alındı.

8 vekil hakkında zorla getirme kararı

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi, KCK ana davasında yargılanan ve dosyaları ayrılan HDP vekilleri Osman Baydemir, Dirayet Taşdemir, Çağlar Demirel, Selma Irmak, Ahmet Yıldırım, Besime Konca, Alican Önlü ve Nadir Yıldırım’ın zorla mahkemeye getirilmesine karar vermişti.

10 vekil tutuklanmıştı

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken ve milletvekilleri Leyla Birlik, Selma Irmak, Nursel Aydoğan, Gülser Yıldırım, Ferhat Encü ve Abdullah Zeydan 4 Kasım 2016’da tutuklanmıştı.

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ise 7 Kasım 2016’da tutuklandı.

Gözaltına alınan Ziya Pir, Sırrı Süreyya Önder ve İmam Taşçıer  adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Hakkında yakalama kararı bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk yurtdışında bulunuyor. 

Çağlar Demirel hakkında

1969'da Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde doğdu. Dicle Üniversitesi Hemşirelik Bölümünü bitirdi.

Türkiye Aile Planlaması Derneği, Anne Çocuk Eğitim Vakfı, Kadın Adayları Destekleme Derneği, Umut Işığı Kadın Kooperatifi ve KJA (Özgür Kadınlar Kongresi) gibi çok sayıda sivil toplum örgütü çalışmalarında yer aldı. Bağlar Belediyesine bağlı kadın çalışmalarının koordinatörlüğünü yürüttü. Demokratik Toplum Partisinden Mardin’in Derik İlçesi Belediye Başkanlığı görevinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.