1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. AA Kars Muhabiri Cüneyt Çelik Evlendi
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kars’ta

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kars’ta

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın katılımı ile Kars'ta miting düzenledi. 

A+A-

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın katılımı ile Kars'ta miting düzenledi. 

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; bugün (8 Mayıs) saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan mitinge, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Yeşil Sol Parti Kars milletvekili adayları, PM üyeleri ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Yeşil Sol Parti Kars il eş sözcüsü Kaya Naki’nin selamlama konuşmasının ardından, Yeşil Sol Parti Kars milletvekili adayları Sertaç Çelikkaleli, Gülcan Alp ve Gülistan Kılıç Koçyiğit söz aldı.

Adaylardan Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Bizi her türlü baskı ve zulmü yapanlar, gelsinler Kars’ın Cumhuriyet meydanı, halkı ve coşkuyu görsünler. Biz ne AKP, ne MHP’nin kirli politikalarına diz çökmedik. Her koşulda halkımızın yanında olduk ve mücadelesini taşıdık. Kars’ın yolunu, suyunu yapmayan, hayvancılığı bitirenler, gençlere ve kadınlara bir gelecek vat etmeyenlere karşı Yeşil Sol geliyor. Bizi öldürmekle, tutuklamakla, baskıyla, zorla tüketemezsiniz. Biz milyonlarız ve geliyoruz. Biz burada 3-0 yapacağız” dedi.

Adayların konuşması sonrası DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır konuşmasını Kürtçe yaptı. Bayındır, “Seçime bir hafta kaldı ve Kars halkının iradesi Yeşil Sol Parti’den yana olacak. Partimizin öncülüğünde özgürlük, barış ve mutluluk gelecektir. Partimiz, halkların geleceğinin yolunu açacak ve özgürlüğü getirecek. Artık bu zulme, bu yoksulluğa yeter diyoruz. Halkımızın iradesine sahip çıkması ve sandıkları yeşil-sarı-kırmızıya boyamamız gerekiyor. Bilinmelidir ki başaracağız, birlikte başaracağız” diye konuştu.

Son dönemde muhalefet partilerine yapılan saldırılara değinen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Irkçı söylemlerde bulunanlar son 5 gün içinde yaşanacaklardan sorumludurlar" dedi.

"BU SALDIRILARI TEŞVİK EDENLERİ KINIYORUM"

Kadıköy'de istediği şarkıyı çalmadığı gerekçesiyle saldırgan Mehmet C. tarafından öldürülen müzisyen Cihan Aymaz'ı anarak başlayan Buldan, “Bu ırkçı saldırılara sebep olanları, bu saldırıları teşvik edenleri bir kez daha kınıyorum. Onların bu ırkçı saldırılarına da kutuplaşma ve insanları birbirinden ayırma politikalarına artık son vereceğimiz tarih 14 Mayıs tarihidir. Şimdi meydanlarda hakaret edenler, parmak sallayanlar, tehdit edenler, ırkçı söylemlerde bulunanlar son 5 gün içinde yaşanacaklardan sorumludurlar.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin muhalefeti tehdit ettiği açıklamasını da hatırlatan Buldan, Bahçeli'nin sözlerini kınadı ve Ekrem İmamoğlu'nun dün Erzurum'da düzenlediği mitinge yapılan taşlı saldırıdan bahsetti: “Arkasında ne oldu? Dün Erzurum’da Ekrem İmamoğlu’na taşlı saldırı gerçekleşti. Yeşil Sol Parti’nin Tarsus’ta aracı taşlandı. Bugün Trabzon’da CHP milletvekillerine saldırı gerçekleştirdi. İşte bütün bu ırkçı söylemlerin arkasında gerçekleşen saldırıların bunları söyleyenlere ait olduğunu belirtmek isterim. Bunun sorumlusu sizlersiniz. Bu saatten sonra insanlarımızın ayağına taş değse, kılına zarar gelse bütün bunların sorumlusu bu söylemlerdir bunu söyleyenlerdir, söyletenlerdir."

Buldan, konuşmasına "Biz darbelere de faşizme de kötülüklere de zulme de hukuksuzluklara da 14 Mayıs tarihinde hep birlikte son vereceğiz. Hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Kazanacağımıza yürekten inanıyorum" diyerek son verdi.

Buldan’ın konuşmasının ardından sanatçı Berfin Aktay konser verdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.