1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta Hasat Mevsimi
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Kars’a Geldi

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Kars’a Geldi

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, gözaltına alınan Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen’e destek amacıyla Kars’a geldi.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet, “Kobanê soruşturması” kapsamında gözaltında olan Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen’e destek vermek amacıyla Kars'a geldi.

PolitiKARS'ın MA'dan derlediği bilgilere göre, Kars Havaalanı’nda partililer tarafından karşılanan Buldan, partisinin il başkanlığı önünde açıklamalarda bulundu.

pervin-buldan.jpeg

Bilgen’in gözaltına alınmasını kınamak ve Kars halkıyla dayanışmak için kente geldiklerini belirten Buldan, gelirken birçok engelleme ile karşılaştıklarını söyledi. Kars Valiliği’nin yasak kararıyla kente giriş çıkışların yasaklandığına değinen Buldan, “Biz buraya Kars halkıyla dayanışmaya, gasp edilen iradesini sahiplenmeye geldik. Kars halkının bin bir emek ve mücadeleyle elde ettiği kazanımlarını AKP hükümeti tarafından alınmasına karşı çıkmak için buraya geldik. Ancak çevre il ve ilçe örgütlerimizin kente girişlerine izin verilmedi. Bizim bu ülkede bir temsiliyetimiz var.  Biz TBMM’nin üçüncü büyük partisiyiz. Buraya AKP’nin, MHP’nin genel başkanları gelseydi aynı uygulamayla karşılaşmayacaktı. Ancak mesele HDP olduğu zaman hukukun da adaletin de yasaların da farklı işlediğini biliyoruz. Tüm bunlara rağmen HDP hiçbir zaman küçülmedi, ezilmedi, büzülmedi. HDP her zaman büyüdü ve güçlendi. Sizlerin bu uygulamaları da bizleri çok daha güçlendirecek, daha çok büyütecek” diye konuştu. 

HERKES MEMNUN

Tüm Kars sakinlerinin belediye çalışmalarını olumlu karşıladığını dile getiren Buldan, Belediye Eşbaşkanları Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen ile tüm çalışanlara teşekkür etti. Buldan, “Bu çalışmalardan sadece HDP’ye oy verenler değil, bu çalışmalardan Kars kenti bir bütünen memnun” dedi. Bilgen’in yakın bir zamanda Kars’a geri döneceğini dile getiren Buldan, “Kars Belediyesi düşmedi, düşmeyecektir. Nasıl ki HDP’ye yapılan tüm baskılara rağmen HDP düşmediyse ve gittikçe güçlendiyse, Kars Belediyesi de belediye eşbaşkanlarımız şahsında bu hizmetlerini yapmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.  

Buldan, “AKP’nin anketlerde oy kaybedişini gösterildiği zamanlarda bu saldırılar gerçekleşiyor, gerçekleşemeye de devam edecek. Ancak bu saldırılar karşısında Türkiye’de demokratik siyaseti büyütmeye, barış, özgürlük ve demokrasi mücadelesini büyütmeye dair Türkiye halklarına verdiğimiz sözlerden asla ve asla geri adım atmayacağız. Demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesi bu ülkede HDP’liler olduğu müddetçe devam edecektir. Bu operasyonun amacını çok iyi biliyoruz. 6 yıl önce gerçekleşen, 4 yıl önce soruşturma başlatılan Kobanê meselesinden kaynaklıdır. Arkadaşlarımızın hiçbir şekilde suçlu olduklarına inanmıyor ve düşünmüyoruz. Bu olaylarda yaşamını yitiren insanlar bizim parti üyesi arkadaşlarımızdı. O dönem; sokaklarda, caddelerde protesto gösterisi yapanlar Kobanê düşmesin diye, Kobanê halkına destek amaçlı yapmışlardır. Ancak bu işin içine başka eller girmiş ve bu olaylar farklı bir boyuta çekilmiş, insanlar katledilmiş ve bu katliamlardan HDP sorumlu tutulmuştur.” 

Kobanê olaylarının sorumlusunun AK Parti olduğunu söyleyen Buldan, “Bu yanlıştan biran önce vazgeçin. Şuan gözaltında bulunan arkadaşlarımız, bu işten sorumlu tutulan Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başta olmak üzere Ayhan Bilgen ve içerdeki bütün arkadaşlarımızın insan öldürmek, savaş çığırtkanlığı yapmak, katliam gerçekleştirmek gibi bir suçu yoktur, asla olamaz da. Bu coğrafyada barışı, adaleti, demokrasiyi tesis etmek için bir mücadele yürütüyoruz. Bu mücadele de ömrümüzün sonuna kadar devam edecektir” ifadelerini kullandı. 

‘AKP İLK SANDIKTA GİDECEK’

“Onlar bu iktidara geldikleri zaman gitmemek üzere geldiklerini söylediler” diyen Buldan, şöyle devam etti: “Oysa şunu bilsinler ki bu ülkede muhalefet, kadınlar, HDP, gençler ve AKP hükümetinden rahatsız olan güçler mutlaka ama mutlaka önümüze konulacak olan ilk sandıkta AKP’yi iktidardan düşürecektir. Bunun müjdesini veriyoruz sizlere. AKP gidecek ve bundan kimse kuşku duymasın. Ancak yaptıkları, bundan sonra yapacakları suçlar ve bu suçlara ortak olanlar mutlaka adil bir yargı önünde yargılanacak ve hesap verecektir. Bu kadar zulmün, baskının ve şiddetin cezasını mutlaka AKP hükümeti vermek zorundadır. Bugün AKP, HDP’siz bir Meclis, HDP’siz bir Türkiye, Kürtlersiz bir Türkiye, muhalefetsiz bir Türkiye yaratmaya çalışıyor. Ancak bunu bilsinler ki HDP Türkiye’de gittikçe büyüyen bir partidir. Her anket sonucunda gittikçe büyüdüğümüzü gördükleri için bu kadar saldırganlaşıyorlar. Gittikçe bize desteğin arttığını gördüklerinde işte bu tür operasyonları yapmaya çalışıyorlar. Ama nafile. Kaybedecek olan AKP hükümetidir, kaybedecek olan bu usulsüzleri, hukuksuzlukları HDP’ye, muhalefete, kadınlara, gençlere, Kürtlere uygulayanlardır.” 

‘BİLGEN’İN SUÇU HİZMET ETMEK’

Buldan, Bilgen’in herhangi bir suçunun olmadığını vurgulayarak, “Bilgen, hizmet etmekten ve bu halkın yanında olmaktan başka bir suç işlememiştir. Belediyedeki hırsızlıkları ve usulsüzlükleri göz önüne sermekten başka hiçbir şey yapmamıştır. Ayhan Bilgen bugün Kars’ta yeni bir yol açmıştır. Bu yol; belediyeyi artık HDP dışında kimsenin kazanamayacağı bir yoldur” diye belirtti. 
pervin-buldan-001.jpeg

pervin-buldan-004.jpeg

Buldan, daha sonra partililerle esnafları ve Kars Belediyesi’ni ziyaret etti. 

Haberin öncesi...

PERVİN BULDAN KARS'A GELİYOR

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Kobanê soruşturması” kapsamında gözaltına alınan Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen’e destek amacıyla bugün Kars’ta olacak.

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Kars İl Başkanlığı binasını ziyaret ederek yöneticilerle görüşecek.

Ardından Buldan’ın esnaf ziyareti yapacağı sonrasında Kars Belediyesi’ni de ziyaret edeceği bildirildi.

Haberin uzantısı...

KARS'A KONTROLLÜ GİRİŞ ÇIKIŞ

Kars Valiliği’nin 15 günlük “gösteri ve yürüyüş yasağı” sonrası, kentin tüm giriş-çıkışlarında yoğun güvenlik önlemi alındı.

PolitiKARS'ın derlediği bilgilere göre, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın yapacağı ziyaret öncesi, il dışından destek amaçlı katılmak isteyenlerin kent merkezine alınmadığı belirtildi. 

Kentin giriş-çıkışlarında ve Kars Belediyesi çevresinde polisin aldığı güvenlik önlemlerinin devam ettiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler