1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. 'Kars ve Bölge'de Soğuk Hava Etkisini Sürdürüyor!
HDP Eş Genel Başkanı Buldan Kars’ta

HDP Eş Genel Başkanı Buldan Kars’ta

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 31 Mart yerel seçimleri sonrası bölge belediyelerini ziyaret kapsamında Kars’a geldi.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 31 Mart yerel seçimleri sonrası bölge belediyelerini ziyaret kapsamında Kars’a geldi.

Eş Genel Başkan Buldan'ın Kars'ta partililer ile bayramlaşma törenine katılacağı ve Kars Belediyesi'ni de ziyaret edeceği belirtildi.

Haberin uzantısı..

Kars’tan seslenen Buldan: 23 Haziran’ı iple çekiyoruz

Partililerle bayramlaşmak üzere Kars’a giden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bu ülkeye barış ve özgürlüklerin ancak AKP’nin gidişiyle gelebileceğini söyleyerek, 23 Haziran’a işaret etti. Buldan, “23 Haziran’da bir kez daha AKP’ye ve onun adayına sandıkta ders vermeyi iple çekiyoruz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Ramazan Bayramı’nın son günü partililerle bayramlaşmak üzere Kars’a geldi. Buldan’ı havaalanında HDP’li vekiller Muazzez Orhan, Habip Eksik’in yanı sıra Kars Belediyesi eşbaşkanları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca’nın da aralarında olduğu partili grubu karşıladı. 

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, karşılama sonrası partilerinin İl Örgütü binasına doğru yola çıkan Buldan ve beraberindekileri, geldikleri bina önünde yine çok sayıda partili karşıladı. Buldan, burada bayramlaştığı partililere seslendi.

‘BAYRAMI BAYRAM TADINDA KUTLADIK’

Kürt halkı ve Türkiye halkları olarak uzun süredir ilk defa bayramı bayram tadında kutladıklarını belirterek sözlerine başlayan Buldan, “Hepimizin yüreğinde, gözlerinde bu bayram ve bayramı karşılarken ki sevinç, mutluluk var. Bu anı bir daha ki bayramlara özellikle vesile olması temennisiyle kutluyorum” dedi. 

'ÖLÜM ORUÇLARINA BORÇLUYUZ’

Buldan, bu bayram büyük bir sevinç ve mutluluk yaşamalarını 200 gün boyunca eylemde kalan Leyla Güven başta olmak üzere cezaevlerinde, cezaevleri dışında, Türkiye ve dünyanın her yerinde tecridin kalkması için bedenini açlığa yatıranlara ve ölüm oruçlarına girenlere borçlu olduklarını söyledi. Buldan, “Tam 200 gün umut ettiler ve başardılar. Açlık grevine giren arkadaşlarımız bunun mihenk taşlarını oluşturmuş ve buna bir kapı aralamıştır” dedi. 

‘HER ŞEYE RAĞMEN BAŞARDIK'

Buldan, konuşmasına şöyle devam etti: “Tecridin ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz. Tecridin açlık grevleri direniş ve ölüm oruçlarıyla kırıldığını bir kez daha gördük ve tanıklık ettik. Tecrit insanlık suçudur, tecrit uygulamak sadece İmralı’ya Sayın Öcalan’a değil, Türkiye halklarına ve geleceğine uygulanan bir anlayış olduğunu belirttik. Tecrit, Türkiye halklarını ve toplumunu da etkilen ve asla kabul edilmeyen bir yöntemdir. Tecritle beraber kadınlar ve gençler izole edilmeye, demokratik siyasetin yolları kapatılmaya, barışa giden yol kapatılmaya çalışıldı. AKP Hükümeti’nin uzun yıllardır Türkiye’de gösterdiği yasaklamanın ne anlama geldiğini gördük. AKP iktidarI döneminde başta Kürtler olmak üzere Türkiye halkları inkar edildi. Belediye başkanları, milletvekilleri cezaevlerinde rehin olarak tutuldu, halen  de tutulmaya devam ediyor. Barış Akademisyenleri, yazarlar, ağzını açan herkes bir şekilde cezalandırıldı ve cezalandırılmaya devam ediyor. Bu gidişatın ülkeye zarar vereceğini her zaman söyledik. Önümüzde demokrasi, barış yolu var. Biz her şeye rağmen bunu başardık, başarmaya da devam ediyoruz. 7 Haziran’da, 1 Kasım’da başardık.  31 Mart tarihinde de başardık.”

‘AKP-MHP’YE KAYBETTİRDİK’

31 Mart yerel seçimleri öncesinde bölgede kayyumları geri göndereceklerini, batıda ise AKP-MHP ittifakını gerileteceklerini söylediklerini hatırlatan Buldan, “Bizler kayyumları yolladık, Kars’ı aldık, Adana, Mersin ve Antalya’da AKP-MHP’ye kaybettirdik. Onlar bizim başarmamamız için her türlü engeli önümüze koydularsa da başarmayı bildik. Kars çok zor bir mücadeleydi. Bu mücadeleyi Kars halkı kazandı. Sizleri tebrik ederim” ifadelerini kullandı.

‘KARS HALKINA TEK BİRŞEY YAPMADILAR’

Kars Belediyesi’ni uzun yıllardır ellerinde tutan partilerin bu güne kadar Kars halkının yararına tek birşey yapmadığını  söyleyen Buldan, sadece kendi ceplerini doldurduklarını söyledi. Buldan, “Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca ile birlikte belediyeyi onların elinden aldık, halkımızın hizmetine sunmak için yola çıktık. Bu dönemde bizleri çalıştırmamak için her türlü engeli önümüze koyacaklar. Ama biz halkımızın kendi gücü ve imkanlarıyla geleceğini daha güzelleştirmek için çalışacaktır. 31 Mart tarihinden sonra hep birlikte gördük. Birlikte sokaklarda caddelerde eşbaşkanların temizliği dahi birlikte yaptıklarına tanıklık ettik. Sizlerde Kars halkı olarak onlara yardımcı olmaya devam edeceksiniz. Daha gidecek yolumuz, mücadele edecek zamanımız var” dedi.

‘AKP DÜŞENE KADAR MÜCADELEYE DEVAM’

Konuşmasının devamında “AKP düşene kadar bu mücadele sürecek” diyen Buldan, bu ülkeye barış ve özgürlüklerin ancak AKP’nin gidişi ile gelebileceğini söyledi. Buldan, “AKP gittikten sonra ancak bu ülkede çocuklar, gençler, kadınlar geleceğine ve yarınlarına umutla bakacaklar. Şimdi bizler 23 Haziran’ı bekliyoruz. 23 Haziran’da bir kez daha AKP’ye ve onun adayına sandıkta ders vermeyi iple çekiyoruz. İstanbul’da çok Karslı ve Serhatlı var. Akrabalarınıza sandığa gitmelerini, seçmen olan her vatandaşımızın gidip oyunu kullanmasını ve AKP’ye ders vermesini isteyin. Kazanacağımız günler yakındır. Barışın, demokrasinin ve özgürlüğün geleceği günler yakındır. Yarınlarımızı hep birlikte kazanacağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz” dedi.

Buldan konuşması sonrası partililerle birlikte Kars Belediyesi’ne geçerek Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca’yı ziyaret etti. 

ziyaret-pervin-buldan-(3).jpg

ziyaret-pervin-buldan-(1).jpg

ziyaret-pervin-buldan-(2).jpg

ziyaret-pervin-buldan-(4).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler