1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta Hırsızlık Olayları
HDP Eş Genel Başkanı Buldan Kars’ta

HDP Eş Genel Başkanı Buldan Kars’ta

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında Kars’a geldi.

A+A-

Kars'ta düzenlenen buluşmada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP- MHP’nin adayını hatırlatarak, “Bu adaya oy vermek ne demek? Bu oylarınız çöplüğe, ayrımcılığa gidecek. Kars halkı çukur ve çamur anlayışını Doğu Ekspresi’ne bindirip Ankara’ya gönderecek” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen İstanbul ve Mersin’in buluşmalarının ardından Kars’a geçti. İlk olarak Kars merkezde özel bir düğün salonunda organize edilen programa katılan Buldan, alkış ve sloganlarla karşılandı. 

Yüzlerce kişinin bir araya geldiği ve "Em ê bi hev re serbikevin”, “Başka bir Kars mümkün” yazılı pankartlarının asıldığı salonda Buldan'a Kars Belediyesi eşbaşkan adayları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca ile HDP ilçe eşbaşkan adayları eşlik etti. Saygı duruşuyla başlayan programda ilçe ve belde belediye eşbaşkan adayları tanıtıldı. Daha sonra Kars Belediyesi eşbaşkan adayları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca kısa birer konuşma yaptı.

Şevin Alaca, Kars’ın kaderini değiştirmek istediklerini söyleyerek, halka sandıklara sahip çıkma çağrısı yaptı. Ayhan Bilgen ise “7 Haziran’da başarıyı elde ederken belediyeyi kazanacağımızı ve Berfo Ana’ya armağan edeceğimizi söylemiştik. Bu seçimde Kars'la birlikte 5’i bir arada istiyoruz. Hırsızlık yapmadan, insanları ayırmadan katılımcı, şeffaf bir yönetim nasıl inşa edilir bunu bu şehirde göstereceğiz” diye konuştu.

'KARS AYNI HDP GİBİ' 

Alkış ve sloganlar eşliğinde halkı selamlayan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise halkı selamladı. Buldan,“Bin yıllardır bu kent onlarca kimliğe ev sahipliği yapmış ve Kars aynı HDP gibi. HDP Kars’tır, Kars HDP’dir” dedi.

ULAŞTIRMA BAKANI KARS'IN YOLLARINI GÖRMÜŞ MÜ? 

Kars’taki çevre kirliliğine dikkat çeken Buldan, “Yollara hep baktım, yollar çamurdan, çukurdan ve çöpten geçilmiyor. Belediyenin hizmetini gördük. Buraya hiçbir şekilde hizmet getirmeyen, Kars halkını yokluğun, çamurun ve çukurun içerisine mahkum eden belediyeye karşı 31 Mart tarihinde kenetlenerek burada yaşayan bütün halklarımızla birlikte iyi bir ders vereceğimizi herkes bilsin. AKP’nin Ulaştırma Bakanı  Karslı. O bakana sormak istiyorum. Şu yolları hiç görmediniz mi? Gerçi onlar sürekli hava de gezdikleri için aşağıda ne olduğunu bilmezler. Halkımızın nasıl yaşadığını bilmezler, Kars’ın çukurlarını görmezler. Belediye başkanı ne yaptı. Tam 400 trilyon borç bıraktı. 1 buçuk  trilyonu hayvan yemi masrafı olarak gösterilmiş, 1 buçuk trilyon çikolata ve kahve masrafı. Halkımızı çukurlarda yürürken belediye başkanı makamında çikolata ve kahve keyfi yapıyor. Bu paraların Kars’a gelmediği çok açık. Halkımız, oylarıyla onlardan hesap soracak” diye konuştu.

'BİZİM OLMAYANI DA BİZİM YAPACAĞIZ' 

Kars’taki tarım ve hayvancılığın bitirildiğini dile getiren Buldan, “Kars’ın bu hale getirildiğini bildiğimiz için biz farklı bir  seçim stratejisi geliştirdik. Biz ayrıca bizim olmayanı da bizim yapacağız, batıda AKP’ye de MHP’ye kaybettireceğiz. Bizim olmayan Kars’ı bizim belediye yapmak için 31 Mart tarihini bekliyoruz” ifade etti. 

'KARS'A KADIN ELİ DEĞECEK 

Kars’ın belediye eşbaşkan adayları Bilgen ve Alaca’ya ilişkin de Buldan şunları söyledi: “Ayhan Bilgen gibi vicdanlı bir yoldaşımızı belediye başkanı yapmak için yola çıktık. Biz bir milletvekili kaybedeceğiz ama bizim için Kars önemli olduğu için bunu önemsemiyoruz. Kars’a ilk defa bir kadın eli değecek. Kadınlar, sorunlarınız, direk gidip Şevin başkana anlatacaksınız. Çünkü biz biliyoruz ki iktidarın kadın anlayışı kadını sadece bir oy deposu olarak görmektir. Ama biz kendi sorunlarınızı kendi belediye eşbaşkanlarınız anlatacağınız bir kent olsun istedik” dedi.

'ÇAMUR ÇUKUR ANLAYIŞINI ANKARA'YA YOLLANACAK' 

AKP- MHP’nin ortak adaylığına da Buldan, “Kars’ta bu adaya oy vermek ne demek? Bu Kars’ta yaşayan oylarınız, çöplüğe, ayrımcılığa gidecek; oylarınız boşa gidecek boşa. Ama ben biliyorum ki Kars halkı çukur ve çamur anlayışını Doğu Ekspresi’ne bindirip Ankara’ya gönderecek” ifadesinde bulundu.

HDP’nin televizyon kanallarında gösterilmediğini belirten Buldan, şöyle devam etti: “Biliyoruz ki HDP’nin barışa, kardeşliğe olan inancını hazmedemeyen bir kesim bunu önümüze engel olarak koyuyor. Gittikleri her yerde  partimize her türlü hakareti iftiradan çekinmiyorlar. Bizim eski konuşmalarımızı miting alanında gösteriyor. Hiçbir tv bizi vermediği için bugün Tayyip tv bizi gösteriyor. Aslında bizim orada ne söylediğimiz anlasa belki ileride kendisi de HDP’li olacak."

“Toplumun her kesimini hedef haline getiren bir cumhurbaşkanı var” diyen Buldan, “Kürdistan’a gidin” sözlerine, “Bir kez daha şunu söylemek istiyoruz, sana inat hiçbir yere gitmeyeceğiz. Tıpkı Kars’ta olduğu gibi bütün halklarla bir arda yaşamaya devam edeceğiz. Sana inat yapacağız. Bir yere gitmeyeceğiz. Ben inanıyorum ki Kars’ta 5-0 yapacağız. Kars halkına güveniyorum. AKP ve MHP’ye ders verecek olan Kars halkımızın başarısını şimdiden kutluyoruz" diye konuştu. 

'AFFETMEYECEĞİZ' 

Yıl dönümleri nedeniyle Beyazıt ve Halepçe katliamlarına da dikkat çeken Buldan, “Katliamları gerçekleştirenleri asla affetmeyeceğiz. Bu katliamların mutlaka ama mutlaka hukuk ve tarih önünde hesapları sorulacaktır” diye belirtti.

Buluşma ardından Buldan ve beraberindekiler, Kağızman’da düzenlenecek halk buluşmasına katılmak için hareket etti.

hdp-pervin-buldan-(2).jpeg

hdp-pervin-buldan-(3).jpeg

hdp-pervin-buldan-(5).jpeg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.