1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kapıkule’de ‘Kar’ Kuyruğu
HDP, DBP, İHD ve SES Üyelerine Operasyon

HDP, DBP, İHD ve SES Üyelerine Operasyon

7 ilde yapılan operasyonda yetmişi aşkın kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HDP Adıyaman eski Milletvekili Behçet Yıldırım da var.

A+A-

Ankara, Antep, Urfa, Diyarbakır, Batman, Ağrı ve Adıyaman'da polis birçok eve operasyon düzenledi. Ev baskınlarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski milletvekili ve yöneticileriyle, İnsan Hakları Derneği (İHD), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) yönetici ve üyelerinin bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Ankara

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre; Ankara’da bu sabah (27 Kasım) saatlerinde yapılan ev baskınlarında Halkların Demokratik Partisi (HDP), İnsan Hakları Derneği (İHD), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) yönetici ve üyelerinin aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'ye götürüldüğü öğrenildi. Gözaltına alınanların isimleri şöyle:  İHD Ankara Şube Eşbaşkanı Fatin Kanat, SES yöneticileri Fikret Çalağan ve Belkıs Yurtsever, HDP PM üyesi Bereket Kar, HDP üyesi Mazhar Yerlikaya, Şehriban Başak, Ethem Özgan, Sabahattin Karlı, Kemal Akalın,  Ziya Cebeci, Berfum Çolak.

HDP’li eski vekil gözaltına alındı

HDP önceki dönem Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım'ın evine baskın düzenlendi. Evde arama yapan polis, Yıldırım’ı gözaltına aldı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Yıldırım, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Hacı Yusuf Topaloğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki evine düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Topaloğlu, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Urfa'nın Viranşehir ilçesi Şırnak Mahallesi’nde yapılan ev baskınlarında İrfan Erdem aldı yurttaş gözaltına alındı. Sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla hakkında soruşturma açıldığı öğrenilen Erdem, Urfa İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Diyarbakır

Diyarbakır ve Batman’da bu sabah saatlerinde polislerce birçok eve baskın düzenlendi. Polis operasyonunda Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Tunç ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kayapınar Belediyesi Meclis Üyesi Songül Dağ Kapancı gözaltına alındı. 

Eğitim Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube Eşbaşkanı Hatice Efe ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bağlar ilçe yöneticisi Tahir Gül, evlerine düzenlenen baskın sonucu gözaltına alındı.

Batman

Batman merkez ve ilçelerinde bu sabah yapılan ev baskınlarında en az 25 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında HDP'nin 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olan Şükrü Baytar'ın yanı sıra Barış Annesi Nurhan Seçkin ve TJA aktivistleri ile DTK delegeleri de bulunuyor. 

Gözaltına alınanlardan bazılarının isimleri şöyle: “Mahfuz Akgül, Elif Koyuncu, Şükrü Baytar, Adil Erin, Mehmet Salih Turmuş, Mustafa Erol, Seyithan Tatar, Nurhan Seçkin, Murat Tekin, Fatma Kapalıgöz, Yaşar Kırca, İlyas Tiryaki, Halime Çetinkaya, Ezel Aydın, Derya Arslan, Seyfettin Demirkılıç, Cengiz Fırat, Güler Turhan, Zozan Adlı ve Rozerin Koyuncu.”

Batman'ın Gercüş ilçesinde ise Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Gercüş temsilcilerinden Mehmet Yıldırım, bu sabah evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı. Yıldırım, Batman Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi.

Ağrı

Ağrı merkez ve Doğubayazıt ilçesinde sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) il yöneticisi Kazım Aslan, HDP Doğubayazıt ilçe yöneticileri Faruk Sevkan ve Okan Sekirden gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilmezken, Aslan Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü'ne, Sekan ve Sekirden Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Tarım Orkam-Sen Ağrı Şubesi Başkanı Hanifi Demir de Ağrı'da gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

Siirt ve Pervari ilçesinde ise Halit Pömen, Bahyettin Okur, Bedri Şahbudak, Zeydin Eksik, Kenan Yavuz, Hacı Tukat ve Muzaffer Turşak; Siirt merkezde ise 4 kişi gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.