1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Süryanice 'Noel Kutlaması'na İYİ Parti’den Sözlü Saldırı
HDP | Ayhan Bilgen'e 'Yorum Çıktısı' Yollandı

HDP | Ayhan Bilgen'e 'Yorum Çıktısı' Yollandı

HDP, 'Kobane' soruşturması kapsamında tutuklanan ve yerine kayyum atanan Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen’e sosyal medya paylaşımlarına gelen olumsuz okuyucu yorumlarını gönderdi

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 'Kobane' soruşturması kapsamında tutuklanan ve yerine kayyum atanan Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen’e sosyal medya paylaşımlarına gelen olumsuz okuyucu yorumlarını gönderdi.

Ayhan Bilgen mesajlarında, "Türkiye’de yeni bir fikre ve tarza ihtiyaç olduğunu, bunun yeni bir siyasi partiye dönüşme ihtimali, göreceği ilgi ve imkanlarla ilgilidir” dedi.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Bilgen'in önce milletvekili ardından belediye eşbaşkanı seçildiği partisi HDP’de ise bu mesajlar “talihsiz açıklamalar” olarak değerlendirilirken bir parti yetkilisi “Arkasında milyonlar olan bir partiye karşı bu söylem haksızlık. Parti kurulları, yetkilileri var. Birçok kez görüşüldü. Neden bunu yapıyor anlamak mümkün değil” dedi.

Bilgen'le görüşmelerden sonuç alamadığını gören HDP bu kez farklı bir yol izledi. Yeni parti' mesajı verdiği sosyal medya paylaşımlarına genellikle olumsuz yanıtlar içeren okuyucu yorumlarının çıktıları avukatları aracılığıyla halen cezaevinde olan Bilgen’e gönderildi.

Haberin uzantısı...

VELİ SAÇILIK'TAN BİLGEN'E ELEŞTİRİ

Geçtiğimiz günlerde eleştirilerini yine sosyal medya üzerinden yayınlayan Ayhan Bilgen'e HDP MYK üyesi Veli Saçılık da sosyal medyadan cevap verdi.

İktidarın HDP'yi bölme politikası yürüttüğü bu dönemde HDP'lilerin ve HDP'ye yakın duran çevrelerin daha hassasiyet içinde olması gerektiğini vurgulayan Saçılık, "Sarayın HDP'yi bölme siyasetini merkeze aldığı koşullarda Ayhan Bilgen'in bu açıklamaları niyetten bağımsız olarak çok talihsizce. HDP, Saray Rejimine karşı son kaledir. Bu kaleyi can pahasına savunmak sadece HDP'lilerin görevi değil, bütün demokratların görevidir." ifadelerini kullandı.

Ayhan Bilgen son paylaşımında, "Başta Kürtler olmak üzere HDP’ye oy veren en politik kitle de bu süreci olgunlukla yönetebilecek siyasi ahlâk ve akla sahiptir. Demokrasi ve barış mücadelesi bir rozete ve tabelaya indirgenemeyecek değerdedir." demişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler