1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Çıldır Gölü Turistleri Cezbediyor
HDP, Ardahan İl Kongresi Gerçekleşti

HDP, Ardahan İl Kongresi Gerçekleşti

HDP Ardahan İl Başkanlığı'nın 4’üncü Olağan Kongresi, Eş Genel Başkan Yardımcısı, Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın katılımıyla gerçekleşti. 

A+A-

HDP Ardahan İl Başkanlığı'nın 4’üncü Olağan Kongresi, Eş Genel Başkan Yardımcısı, Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın katılımıyla gerçekleşti. 
 
PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ardahan İl Başkanlığı'nın 4’üncü Olağan Kongresi, Dursun Akçam Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongreye, HDP Milletvekili Garo Paylan, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ile partililer katıldı.  

734ef725-a5df-412d-81e1-6880994c7927.jpeg

Faaliyet raporlarının okunmasının ardından konuşan HDP Milletvekili Garo Paylan, “Yıllardır zulüm görüyoruz, ancak baskılara rağmen halkımız salonları dolduruyor. Bize yapılan baskının yüzde biri, başka bir partiye yapılsaydı o partiden geriye bir şey kalmazdı. Süleyman Soylu, ‘HDP artık miting bile yapamıyor’ diyordu. Salonlarımız dolu, gelip görsün” dedi. 
 
Ardahan’da farklı kimliklerin yaşadığını söyleyen Paylan, “Ermenistan-Türkiye sınır kapılarının hemen açılması gerekiyor. Kapının açılmaması halkı cezalandırmaktır. Bunlar halkın bir araya gelmesini ve kaynaşmasını istemiyorlar. Hepimiz bu topraklar hakikatine dönsün istiyoruz. Ama ırkçı düşünce buranın sadece Türk’ün olduğunu söylüyor, ancak burası tüm halklarındır” diye konuştu. 

57bd12fa-2b2a-4b6a-a4d1-fbbbcd1c0a9a.jpeg
 
YENİ YÖNETİM SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimlerde HDP Ardahan İl Eşbaşkanlığı'na Erhat Atak ve Dilan Hoş seçildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler