1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Arü Başkentte Tanıtım Günlerine Katıldı
Hayvan Hırsızları Köylüyü İsyan Ettirdi

Hayvan Hırsızları Köylüyü İsyan Ettirdi

Ardahan’da son zamanlarda artan hırsızlık olayları hayvan yetiştiricileri isyan ettirdi.

A+A-

Ardahan’da son zamanlarda artan hırsızlık olayları hayvan yetiştiricileri isyan ettirdi.

Ardahan’ın birçok köyünde ve ilçelerinde büyükbaş hayvan hırsızlığı yaşanıyor. Duruma isyan eden yetiştiriciler, hayvan hırsızlarının özellikle gece geç saatleri tercih ettiklerini belirtti. Vatandaşlar, son olarak Ardahan merkeze bağlı Sulakyurt köyünde Taşkın Kala’ya ait 11 adet büyükbaş hayvanın ahırdan çalındığını söyledi. İddiaya göre gece geç saatlerde ahıra gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler 11 adet büyükbaş hayvanı ahırdan çaldı. Sabahın erken saatlerinde hayvanlarını kontrol etmek için ahıra gelen Taşkın Kala hayvanlarını ahırda göremeyince durumu jandarma ekiplerine bildirdi.

Hayvan hırsızlıkları ile ilgili konuşan Sulakyurt Köyü Muhtarı Şenol Karabağ, "Hayvan hırsızlığı hat safhaya ulaşmış durumda. Gün geçmiyor ki bir köyümüzden bir vatandaşın malı çalınmasın. Kendi köyümüzden iki vatandaşın toplam 18 büyükbaş hayvanı çalındı. Bu da vatandaşın emeğinin çalınması, rızkının çalınması anlamına geliyor. Yetkililerden bir an evvel bu olaya çözüm bulmalarını istiyoruz" dedi.

Hırsızlar çalma planlarını gazinolarda yapıyor

"Vatandaşın alın teri, emeği ve çocuğunun rızkı çalınıyor" diyen Karabağ, "’Sonuçta vatandaş mağdur ediliyor, emeği çalınıyor, çocuklarının rızkı çalınıyor. Artık devletin bu olaya el atması lazım, vatandaşın mağdur olmaması için gerekli önlemlerin alınması lazım. Hırsızlar elini kolunu sallayarak gelip vatandaşın hayvanını götürüyorlar. Bu da yetmiyormuş gibi götürüp Ardahan’da gazinolarda ve eğlence merkezlerinde yiyorlar. Hırsızlar çalma planlarını Ardahan’daki gazinolarda yapıyorlar. Bunu herkes biliyor. Kolluk kuvvetleri de biliyor ki bu çalınan emekler oralarda yeniliyor. Buna bir an önce çözüm bulunması ve vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için bu insanların yakalanıp adalete teslim edilmesini istiyoruz" ifadelerini kaydetti.

"Hayvanları çaldıkları yetmemiş kışlık tulum peynirini de çalmışlar"

Hayvanları çalınan Taşkın Kala, "Bu hırsızlarda acıma hissi hiç yok. Benim 5 çocuğumun rızkını almış götürmüşler" diyerek isyan etti. Taşkın Kala, "Gece saat 12.00’da kalkıp ahırı kontrol ederek kapısını kilitleyip eve gittik. Sabah saat 4.30- 5 sularında kalkıp baktığımda kapının açık olduğunu gördüm. Ahırda hayvanlarımın en iyilerinden 11 tane seçip götürmüşler. Bu yetmemiş gibi deri peynirini götürmeye kalkışmışlar. Benim 7 senelik emekli paramı almış götürmüşler. Bugün bana yarın başka bir fakire, yazık günah değil mi? Şu ellerimin haline bakın, 57 yaşımdayım ve bugüne kadar çalışıp alnımın teriyle kazanmışım. Ne kimsenin çöpüne dokunmuşum ne de herhangi birine bir şey yapmışım. Yazık günah bizlere, 100 bin liralık ödemelerim var ve bunu nereden karşılayacağım. Nasıl ödeyeceğim? Kış gelmiş, iş bitmiş, ne yapacağımı şaşırdım. Nereden bulup bu borçlarımı ödeyeceğim" şeklinde konuştu.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.