1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Binler Adalet İçin Kadıköy'de BULUŞTU
Haydarpaşa Tren Garı'nda YANGIN

Haydarpaşa Tren Garı'nda YANGIN

İstanbul'un simgelerinden tarihi Haydarpaşa Garı'nın çatısında yangın çıktı.

A+A-
İstanbul Haydarpaşa Tren Garı'nın çatısında yangın çıktı. Yangın kontrol altına alındı ancak binanın çatı katı tamamen yandı. Katta yer yer çökmeler olduğu da belirtiliyor.
İstanbul'un simgelerinden tarihi Haydarpaşa Garı'nın çatısında yangın çıktı.
İstanbul Kadıköy'de bulunan tarihi Haydarpaşa Tren Garı'nın çatısında 15.30 sularında yangın çıktı. Ulaştırma Bakanlığı geniş çaplı yangının kontrol altına alındığınu duyurdu. Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.
Garda bir süredir tadilat yapıldığı biliniyor. Yangın sebebinin çatıdaki tadilat ile ilgili olduğu sanılıyor.
İtfaiye yangına yüksek su kuleleri ile müdahale ediyor. Sahil Güvenlik ekipleri de söndürme çalışmalarına katılıyor. 52 metrelik merdivenlerle yangına müdahale ediliyor. Yangına denizden de müdahale edildi. Çatıda bölge bölge çökmelerin meydana geldiği de bildiriliyor.
Tüm bölgede geniş güvenlik önlemleri alınmış durumda. Şu anda yangın nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadığı bildiriliyor.
ÇATIDAKİ ÇALIŞMAYLA BAŞLADI
Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ise şunları söyledi: ''Yangın çatıdaki çalışmayla başladı. 4. kat (en üst kat) tamamen yanmış durumda. Şu anda kontrol altına alınmış durumda.''
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da yangının ardından gara gelerek yetkililerden bilgi aldı.
Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Vekili Talat Aydın, çatıda çalışma olduğunu, kasıt ihtimalinin ise zayıf olduğunu söyledi. Aydın, tren seferlerinin durdurulduğunu da ekledi.
DAHA ÖNCE DE YANMIŞTI
Haydarpaşa Garı, 1908'de İstanbul - Bağdat Demiryolu hattının başlangıç istasyonu olarak inşa edildi. Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde Bağdat Demiryolu yanında İstanbul-Şam-Medine seferleri de yapılmaya başlandı.
I. Dünya Savaşı sırasında gar deposunda bulunan cephanelere 1917'de yapılan bir sabotajla çıkan yangın sonucu tarihi garın büyük bir bölümü hasar görmüştü.
1979'da ise Haydarpaşa'nın açıklarında Independenta adlı tankerin bir gemiyle çarpışması sonu meydana gelen patlamadan ve sıcaktan dolayı binanın O Linneman adlı ustanın yaptığı kurşun vitrayları hasara uğramıştı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.