
İBB'ye Yönelik 3'üncü Dalga Operasyon.. 22 Kişi Gözaltına Alındı!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde yürütülen yolsuzluk soruşturmasında 3'üncü dalga operasyon gerçekleştirildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde yürütülen yolsuzluk soruşturmasında 3'üncü dalga operasyon gerçekleştirildi.
Medya AŞ ve Kültür AŞ'de usulsüz ihaleler ve rüşvet iddiaları üzerine yoğunlaşan soruşturma kapsamında İBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Taner Çetin de dahil 22 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik "yolsuzluk" suçlamasıyla yürütülen soruşturmada 3'üncü dalga operasyonda, 22 kişi gözaltına alındı.
GÖZALTINA ALINAN İSİMLER ARASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER VAR
PolitiKARS'ın haber ajanslardan derlediği bilgilere göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde yürütülen yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınanlar arasında İBB Halkla İlişkiler Müdürü Serap Karay, Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı Mustafa Karaoğlu ve Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Onur Gülin gibi üst düzey isimler yer alıyor.
BAŞSAVCILIKTAN OPERASYONA İLİŞKİN AÇIKLAMA
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı yazılı açıklamada Taner Çetin'in, kendisine yakın şirketlere usulsüz ihaleler düzenlediği ve bu şirketlerden rüşvet aldığı iddialarını doğruladı.
Açıklamada, "Ekrem İmamoğlu ile Beylikdüzü Belediye Başkanlığı'ndan itibaren irtibatlı olan Taner Çetin isimli şahsın, Murat Ongun'a bağlı olarak Medya A.Ş. ve Kültür A.Ş.'de karıştığı eylemlere ilişkin yapılan soruşturmada;
Başsavcılığın bulgularına göre Taner Çetin, kendisine yakın şirketler üzerine ihaleler organize etmiş; ihaleleri alan şirketlerden rüşvet olarak maddi menfaat temin etmiş, bu menfaatler ile bir takım taşınır ve taşınmaz malvarlıkları ilde ettiği tespit edilmiştir.
MASAK tarafından dosyaya sunulan bilgilere göre Taner Çetin, söz konusu satın almalarında ödemeler in direk Medya A.Ş. ve Kültür A.Ş.'den iş alan firmalara yaptırmış; yine bu şirketlerden Medya A.Ş. ve Kültür A.Ş.'nin başkaca personellerine para gönderildiği tespit edilmiştir.
Taner Çetin'in karışmış olduğu adrese teslim ihale ve bu ihalelerden rüşvet alınması süreçlerinde yer alan yaklaşık 22 İBB personeli, şirket temsilcisi ve şirket çalışanı operasyon kapsamında hedef şahıslar olarak belirlenmiş ve ilgililer hakkında gözaltı- arama el koyma inceleme kararları verilmiştir." ifadelerine yer verildi.
GÖZALTINDAKİLERİN LİSTESİ AÇIKLANDI
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 22 kişinin tam listesi şöyle: "İBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Taner Çetin, Taner Çetin'in asistanı Arzu Can, İBB Halkla İlişkiler Müdürü Serap Karay, İBB Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı Mustafa Karaoğlu, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Onur Gülin ile diğer isimler; Hakan Sayıl, Hüseyin Kum, Faruk Ceyhan, Noyan Kırmızıgül, Engin Gönül, Fatma Ebru Çınar, Ahmet Rıdvan Murat, Berrin Süzen, Dilek Demir, Nihat Kolaber, Fikri Murat Demir, Bülent Kütük, Aslı Siyahgül, Savaş Can, Çağatay Takaoğlu, Mehmet Yusuf Yosunkaya."
POLİS YERİNE JANDARMA GÖREVLENDİRİLDİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu operasyonda polis yerine jandarma ekiplerini görevlendirdi. Gazeteci Seyhan Avşar, jandarmanın daha önce bu dosya üzerinde çalıştığını ve dinleme kayıtlarının bu birimde olduğunu belirtti.
İMAMOĞLU DAHA ÖNCE TUTUKLANMIŞTI
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Mart'ta başlayan soruşturma kapsamında gözaltına alınmış ve 23 Mart'ta "ihaleye fesat, rüşvet ve örgüt kurma" iddialarıyla tutuklanmıştı. İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmıştı.
İKİNCİ DALGA OPERASYONDA 18 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI
26 Nisan'da gerçekleştirilen ikinci dalga operasyonda 52 kişi gözaltına alınmış, 18'i tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında İmamoğlu'nun eşinin ağabeyi Cevat Kaya, İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa ve Medya AŞ Genel Müdürü Murat Ongun'un eşi Gözdem Ongun gibi isimler yer almıştı.
Soruşturma kapsamında yeni gelişmelerin yaşanabileceği belirtiliyor.
HABERE YORUM KAT