1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Hamilelik Sonrası Karın Germe İle Vücudunuzu Rahatlatın
Hamilelik Sonrası Karın Germe İle Vücudunuzu Rahatlatın

Hamilelik Sonrası Karın Germe İle Vücudunuzu Rahatlatın

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlgi Güler, hamilelik sonrasında vücudun rahatlaması için karın germe operasyonu önerisinde bulundu.

A+A-

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlgi Güler, hamilelik sonrasında vücudun rahatlaması için karın germe operasyonu önerisinde bulundu.

Karın germenin karın ve bel bölgesindeki yağların fazlalık olan cilt ile birlikte alınması işlemi olduğunu kaydeden Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlgi Güler, “Ameliyatta gevşemiş olan karın ön duvarı kasları onarılır. Doğum yapmış ve/veya aşırı kilo alıp vermiş karın ön duvarı zayıflamış kişilerde uygulanabilir. Karın bölgesinde deri ve yağ fazlalığı sadece öne doğru eğilir pozisyonda belirginleşiyorsa mini karın germe yeterli olabilir. Karnın sarkıklığı ile kıyafet seçiminde zorlanan, öne ağırlık nedeniyle bel ve sırt ağrıları olan, sürtünme ile çeşitli deri bozuklukları olan hastalara karın germe uygulanabilir. Bireyin gerçekçi beklentiler içinde olması en önemli faktördür. Ayrıntılı medikal öykünüz alınır. Alerjiniz ve ilaç kullanımınız sorgulanır. Ek hastalığınız varsa kontrol altına alınmış olmalıdır. Fizik muayeneniz yapılır. Fotoğraflarınız çekilir. Anestezi hazırlıklarına başlanır” diye konuştu.

Ameliyat öncesinde kan dolaşımını azalttığı ve yara iyileşmesini bozduğu için sigaranın bırakılması gerektiğini belirten Dr. Güler, “Kanamayı artırabilecek aspirin, antiinflamatuar ilaçlar gibi medikal tedavilerin kontrol altında bırakılması ve kullanılmaması gerekir" dedi.

KARIN GERME NASIL YAPILIR?

Dr. Güler, “Abdominoplasti genel anestezi altında ameliyathane şartlarında yapılır ve ortalama 3 saat kadar sürer. Abdominoplastide kesi bikini çizgisi içinde kalacak şekilde planlanır. Karın ön duvar kaslarındaki zayıflama onarıldıktan sonra (plikasyon) deri aşağı doğru gerilerek fazla cilt ve yağ dokusu çıkarılır, göbek deliğinin yeni yeri planlanır ve yeni göbek deliği oluşturulur. Kesiler deri altında kalan eriyebilen dikişlerle kapatılır. Mini abdominoplastide kesi daha kısadır, yine fazla deri ve yağ dokusu çıkarılır, kas onarımına gerek olmayabilir. Tam karın germe ameliyatı sonrası vücut hatlarının belirgin olması için ameliyat liposakşın (yağ emme) ile beraber uygulanabilir. Kombine ameliyatlarda önce liposakşın uygulanarak bel bölgesindeki fazlalık yağlar da alınır. Ameliyat sırasında hastaya emboli koruyucu çorap giydirilir, idrar sondası takılır. Ameliyat sonrası kesi hattına biriken kanların dışarı alınmasını sağlayan direnler konulur. Karın korsesi takılarak ameliyat bitirilir. Karın germe sonrası dönem 1-3 gün sonra drenler çekilerek taburcu edilirsiniz. Ameliyat sonrası dönemde ağrı kesicilerle giderilebilen ağrılar olabilir. 2-4 hafta sonra işe dönebilirsiniz, 3. haftadan sonra ameliyatın vücutta neden olduğu değişiklik fark edilmeye başlanır. Ortalama 4 hafta korse kullanılması önerilir. 2 ay kadar ağır kaldırmadan ve ağır sporlardan kaçınmanız önemlidir” şeklinde konuştu.

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlgi Güler, karın germe risklerini de şöyle açıkladı:

“Ameliyatın nadir olmakla beraber en korkulan riski akciğer embolisidir. Aşırı obez, sigara kullanan, diabeti olan ileri yaş hastalarda bu risk artar. Ameliyat sırasında kullanılan varis çorapları, ameliyat sonrası dönemde hastanın mümkün olduğunca erken ayağa kalkıp yürümesi bu riski oldukça azaltır. Yara iyileşme bozuklukları, enfeksiyon ve ameliyat bölgesinde sıvı birikimi diğer komplikasyonlar arasında sayılabilir. Karın germe ameliyatında karın kasları kesilmediğinden (hatta güçlendirilir) ameliyat sonrası ileriki dönemlerde hastanın gebe kalmasında hiçbir sakınca söz konusu değildir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.