1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Neçirvan Barzani: 'Bağımsızlığımızı Görüşeceğiz'
Hamaney, Savaş Çıkacak Hazır OLUN

Hamaney, 'Savaş Çıkacak' Hazır OLUN

İran dini lideri Hamaney: Bir kaç hafta içinde savaş çıkacak. Hazır olun..

A+A-

İran dini lideri Hamaney: Bir kaç hafta içinde savaş çıkacak. Hazır olun..

İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen DEBKAfiles,İran'ın bir iki hafta içinde çıkacak savaşa hazırlandığını ileri sürdü. İran ve istihbarat kaynaklarına dayandırılan habere göre, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, 27 Temmıuz'da cuma namazından önce İran'ın üst düzey askeri yetkililerini bir toplantıya çağırdı.

"SON SAVAŞ KONSEYİ"

Hamaney'in, "Son savaş konseyi" olarak nitelendirdiği toplantıda, "bir kaç hafta içinde savaş çıkacak" dediği ileri sürüldü.

KOMUTANLAR TAM KADRO

Toplantıya, Savunma Bakanı Ahmet Vahidi, Hamaney'in askeri danışmanıGeneral Yahya Rahim Safevi, Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Seyi Hasan Firuzabadi, Devrim Muhafızları Komutanı General Muhammed Ali Caferi ve El Kuds Tugayları Komutanı General Kasım Süleymani'nin yanı sıra kara, hava ve deniz kuvvetleri komutanlarının da katıldığı bildirildi.

DEBKAfiles'in iddiasına göre, her komutandan, emrindeki kuvvetlerin görev ve hazırıkları konusunda rapor hazırlaması istendi.

NÜKLEER TESİSLERE DEV TAHKİMAT

Savaş toplantısının yapıldığı gün, ABD Hava Kuvvetleri de 20 metre kalınlığındaki beton korumalara karşı etkili olan 13.6 tonluk yeni sığınak delici bombanın hazır olduğunu söylemişti. DEBKAfiles, Hamaney'in ABD'nin elindeki silahlara karşı nükleer tesislerin korunması için ülke tarhinin en büyük tahkimat emrini verdiğini ve bu emir doğrultusunda tesislerin beton ve çeliklerle güçlendirildiğini de belirtti.

Hamaney, daha önce de eylül ya da ekim ayında çatışmaların yaşanabilceğini söylemişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.