Hukuk Savaşı.. DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan İsyan Etti!

Hukuk Savaşı.. DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan İsyan Etti!

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasına büyük bir tepki gösterdi. 

A+A-

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasına büyük bir tepki gösterdi. 

Kayyum kararının Kızılcahamam’da alındığını belirten Bakırhan, bu kararın değişim ve normalleşme adı altında verildiğini ifade etti. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Dün yine Türkiye’nin değişmeyen gerçeği olan bir darbeyle güne uyandık. Hakkari Belediyemiz alçakça gasbedildi” dedi. 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Hakkari’de 31 Mart seçimlerinde yoğun bir mücadele verildiğini belirten Bakırhan, sistem gücünü Hakkari’ye yönelttiğini ve orayı bir garnizon haline getirdiğini ifade etti. 

TÜRKİYE'DE İKİLİ BİR HUKUK UYGULANIYOR

Türkiye’de ikili bir hukuk uygulandığını ifade eden Bakırhan, Hakkari’nin kayyum atamasına asla izin vermeyeceklerini vurguladı. 

SAVCI GRİ LİSTEDE ARANAN BİR FETÖ'CÜ 

Gri listede aranan bir FETÖ’cü savcının hazırladığı iddianameyle kesinleşmeyen bir dosyanın gerekçe gösterilerek belediyeye kayyum atanmasına tepki gösteren Bakırhan, içişleri bakanını uyararak hukuka göre hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Hakkari’nin geçmişte en hukuk dışı işlerin yürütüldüğü bir kent olduğunu ve birçok kirli işin yapıldığı merkezlerden biri haline geldiğini vurguladı.

HAKKARİ'DE JİTEM İTTİFAKIYLA YARIŞTIK 

Bakırhan, Hakkari’de siyasi partilerle değil, korucularla, beşli çeteyle, kirli sermayeyle, itirafçılarla, devletin bütün kurumlarıyla, bürokrasisiyle, AKP-MHP ittifakıyla, JİTEM ittifakıyla yarıştıklarını söyledi. 

Hakkari’nin emekçileri, yoksulları, kadınları ve gençleri irade beyanında bulunarak Mehmet Sıddık Akış ile Viyan Tekçe yoldaşlarını seçtiklerini belirtti.
“Artık yeter, bu haksızlığa, bu hukuksuzluğa, bu düşman hukukuna yeter diyoruz” diyen Bakırhan, Hakkari’nin kayyum anlayışına asla izin vermeyeceklerini vurguladı.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'YA TEPKİ 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya da tepki gösteren Bakırhan, “İçişleri Bakanı’nı da uyarıyorum; Bugün MHP’nin, Ergenekon’un kayığına binerek gideceğiniz yer Soylu gibi tarihe suç işleri bakanı olarak geçmenizi sağlayacaktır. Bir karar veriniz. Ya suç işleri bakanı olarak anılacaksınız Soylu gibi, ya da işinizi hukuka göre yapacaksınız” şeklinde konuştu.

KIZILCAHAMAM'DAN ÇIKA ÇIKA KAYYUM DARBESİ ÇIKTI

AK Parti’nin Kızılcahamam’da düzenlediği toplantıya işaret eden Bakırhan, “Kayyum kararı Kızılcahamam’da alındı. Kızılcahamam’da 3 günlük kampı toplarken ne demişti AKP Genel Merkezi… Yeni anayasayı tartışacaklarmış, normalleşmeyi tartışacaklarmış… 3 gün toplandılar, tartıştılar, çıka çıka kayyum darbesi çıktı. Bunların değişim, normalleşme dediği işte bu karardır” ifadelerini kullandı.

NORMALLEŞME KÜRTLERİ KAPSAMIYOR 

Siyasetteki normalleşme tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakırhan, “AKP-MHP’nin normalleşme dedikleri buraya kadarmış! Normalleşme dedikleri Kürt düşmanlığında zirve yapmaktır. Normalleşme iddiaları kayyum zihniyetinin altında ezilmiştir, normalleşmenin Kürtleri kapsamadığı, ezilenleri ve emekçileri kapsamadığı Hakkari kararıyla birlikte açığa çıkmıştır. Yeni normalleşme Hakkari’dir, iktidar kararını vermiştir. Normalleşme ırkçı MHP’yi pusula yaparak çetelerle kol kola suç işlemek olduğunu bu karar ortaya koymuştur” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler