1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Küre Nüfusu Azalan İlçeler Arasında Yer Aldı
Haber Alınamayan Hurşit Külter Nerede?

Haber Alınamayan Hurşit Külter Nerede?

27 Mayıs’tan beri haber alınamayan DBP’li Hurşit Külter’in akıbeti için imza kampanyası başlatıldı.

A+A-

27 Mayıs’tan beri haber alınamayan DBP’li Hurşit Külter’in akıbeti için imza kampanyası başlatıldı.

Kampanya metninde “İçişleri Bakanlığı’nın kamuoyunda endişeye ve şüpheye yer vermeyecek şekilde açıklama yaparak konuyu aydınlatmasını bekliyor ve soruyoruz: Hurşit Külter nerede?” denildi.

Şırnak’ın merkezinde sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından binlerce insan evlerini terk etmek zorunda kalmıştı. Evinden ayrılmayı reddeden Hurşit Külter ise, ailesine mesaj yollayarak ‘zorda olduğunu’ söylemiş ve helallik istemişti.

Avukatların başvurusu üzerine Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Külter’in gözaltında olmadığı yanıtını verirken; Şırnak Valiliği’nden de Külter’in gözaltında olmadığı yönünde bir açıklama yapılmıştı. Avukatlara, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı da “Bu isimde birisi gözaltında değil” demişti.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanlığı’nın bir mülkiye müfettişini bu konunun araştırılması ve incelenmesiyle ilgili görevlendirdiğini söylemişti.

‘Aydınlatılmasını bekliyor ve soruyoruz’

imc’de yer alan habere göre, change.org üzerinden “Hurşit Külter nerede?” sloganıyla başlatılan imza kampanyasının metninde şöyle denildi: “İçişleri Bakanlığı, 1980’li ve 1990’lı yıllarda yaşanan yargısız infazların ve katliamların yenilerinin yaşanmaması ve bu anlayışın meşrulaşmaması için, Hurşit Külter’in nerede olduğunu derhal açıklamalıdır. Sosyal hukuk devleti ilkesi gereği vatandaşının yaşam hakkını güvence altına almak devletin görevidir. İçişleri Bakanlığı’nın kamuoyunda endişeye ve şüpheye yer vermeyecek şekilde açıklama yaparak konuyu aydınlatmasını bekliyor ve soruyoruz: Hurşit Külter nerede?”

Kampanyaya şu ana kadar 8 bin 339 kişi imza vermiş durumda.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.