1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Ülkü Ocakları Saldırıları Protesto ETTİ
Gürbüz Çapan’dan Çağrı, 'Korkuya Teslim Olmayalım'

Gürbüz Çapan’dan Çağrı, 'Korkuya Teslim Olmayalım'

Referanduma sayılı günler kala ‘Hayır’ kampanyasına devam eden Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, Esenyurt’ta kanaat önderleriyle buluştu.

A+A-

Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, referandum çalışmaları kapsamında kanaat önderleriyle bir araya geldi. Dr. Çapan, ‘dostluğunuzu birbirinizden esirgemeyin’ diyerek birlik ve beraberlik çağrısında bulundu, 'Referandumdan sonra yeni Türkiye’yi Evet ile değil Hayır ile inşa edeceğiz.  Güneşin sofrasını birlikte kuracağız ve orada yeniden oturacağız.' dedi.

Referanduma sayılı günler kala ‘Hayır’ kampanyasına devam eden Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, Esenyurt’ta kanaat önderleriyle buluştu. Salonda coşkulu bir kitleyle karşılaşan Başkan Çapan, “Korkuya teslim olmayın” dedi. Çapan, “16 Nisan Pazar akşamına kadar hız kesmeden çalışmaya devam. Gerekirse uyumayarak sandıkları koruyacağız” diyerek yurt savunması çağırısı yaptı.

'MORALİNİZİ YÜKSEK TUTUN'

Ellerine ulaşan anketlerle ilgili bilgi de veren Dr. Çapan, “Anketlere göre Kars Ardahan, Iğdır’da ve bütün Güneydoğu‘da yüzde 60 - 70 oranında hayır çıkıyor. Bu rakamları İstanbul’a taşıyın. Herkes birbirini kucaklasın. Türbanlı kardeşlerimiz Alevi kardeşlerimize gitsin, Alevi kardeşlerimiz türbanlı kardeşlerimize gitsin. O beraberliği hissedelim. Birbirinizin moralini yükseltin. Esenyurt’ta ne çıkarsa Türkiye’de de o çıkar. Esenyurt’la Giresun’u Türkiye’nin ortalama refleksi olarak görüyorum. Burada dağılma olunca Türkiye de dağıldı, burası birleşince Türkiye de birleşecek. Sizi Pazar günü akşama kadar uyumadan sandıklara sahip çıkmaya çağırıyorum. Herkes görev alsın. Pazar günü yurt savunması yapacağız” diye konuştu.

'HİÇ KİMSEYİ KORKUYA TESLİM ETMEYECEĞİZ'

Yurttaşlardan özellikle korkuyu yok etmelerini isteyen Çapan, ‘Evet kampanyasını Bilal Erdoğan, Rektörler, Valiler, Kaymakamlıklar yönetiyor. AKP’liler kalmamış. AKP’nin yüzde 15 oyu kalmış ve bu oranı ikna etmeye çalışıyor. Yüzde 30 ben bunu anlamadım diyor. Korkuyu genimize işlemeye çalışıyorlar, korkuyu yok edin. Hepimiz Ahmet Şık’ın çığlığını duyduk. Onun gibi olun, eyvallah etmeyin. Türkiye Cumhuriyetini herhangi bir kişiye bırakamayız.  Bu Cumhuriyeti demokratik bir hale getireceğiz, herkes birbirine korkmadan, sevgiyle bakabilecek. Herkesin hakkı hukuku olacak. Hiç kimseyi korkuya teslim etmeyeceğiz. Ben buna inanıyorum, sizin de buna inanmanızı istiyorum’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler