Gülmen ve Özakça Açlık Grevini Sonlandırdı

Gülmen ve Özakça Açlık Grevini Sonlandırdı

KHK ile ihraç edildikleri işlerine dönmek için 324 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça eylemlerini sonlandırdı

A+A-

OHAL kapsamında yayınlanan kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için 324 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın OHAL Komisyonu'na yaptıkları başvuru reddedildi. Komisyonun olumsuz karar vermesinin ardından doktorları, avukatları ve dostlarıyla beraber basın açıklaması düzenleyen Gülmen ve Özakça, açlık grevinin sona erdiğini duyurdular.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, kararla ilgili Semih ve Esra Özakça’nın Ankara'daki evinde basın toplantısı düzenledi. Açıklamaya TİHV Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Genel Sekreteri Metin Bakkalcı, Ankara Tabip Odası Başkanı Gökhan Bulut ve avukatlar ile Acun Karadağ ve Veli Saçılık katıldı.

'KORKULARIMIZIN ÜZERİNE GİTTİK'

OHAL Komisyonu’nun verdiği kararı tebliğ aldıklarını belirten Gülmen, "Biz alana çıktıktan sonra mücadeleyi 444 gün boyunca ilmek ilmek örerek bugüne getirdik. Bir kişinin elinde dövizle çıkıp anında gözaltına alındığı bir direnişten herkesin bildiği bir direnişe dönüştü. Korktuk mu? Evet ama korkularımızın üstüne gittik. Bu yüzden direnişimizi çok seviyoruz. Bize onurumuzu geri verdiği için seviyoruz. Hiç bir şey yapmasaydık bugünkü gibi kendimizi dik şekilde sizin ve Türkiye halklarının karşısında tutamazdık” dedi.

'SAĞLIĞIMIZA KAVUŞUNCA MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Geleceğe bir miras bırakmak için ortaya çıkan bir direnişte bulunduklarını anlatan Gülmen, bunun başka direnenlere de ilham olduğunu söyledi. Onların da “Tek başımıza olsak da biz de direnelim” dediklerini dile getiren Gülmen, AKP'ye karşı ufacık da olsa bir filiz olduklarını söyledi. Gülmen, “OHAL Komisyonunun hakkımızda verdiği kararı dün tebliğ aldık. Bu kararda işe iademizin reddedildiğini gördük. Yargı yoluna başvuracağız. Açlık grevimizi bugün, 324. gününde sonlandırıyoruz. Hastanede sağlığımıza kavuştuktan sonra mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

'UMUDU BÜYÜTTÜK'

Nuriye Gülmen'den sonra konuşan Semih Özakça ise şunları söyledi:

“Direnişimiz halka umut oldu. Halktan farkımız yok. İki kişi, on kişi... Kaç kişi olursak olalım bir şeyler yapabileceğimizi gösterdik. Bu direni başkaldırabilmenin mümkün olabildiğini bize gösterdi. Dünya ve Türkiye halklarına umut oldu. Umudu büyüttük. Baskının en zor şartlarında bu meydana geldi. Bize gösteriyor ki bir şeyler yaparsak kararlı şekilde bunu sürdürürsek kendi irademizle o iradeyi teslim etmezsek bunu başarabilirizi gösterdik.”

'SEVGİ BİRBİRİNE DEĞİL AYNI YERE BAKMAKTIR'

“Biz kazandik” diyen Özakça, eşi Esra ile sevdayı da büyüttüklerini söyledi. Bir bağlılığın nasıl olması gerektiğini gösterdiklerini ifade eden Özakça, “Eşim açlığıma ortak oldu. Beraber acılar paylaştık. Küçük Prens kitabında şöyle bir söz var: Sevgi birbirinin gözünün içine bakmak değil aynı yöne bakmaktır" diye konuştu.

Özakça annesinin hayatında ilk defa gözaltına alındığına dikkat çekerek arkasında olduğu için teşekkür etti. Komisyon kararına ilişkin konuşan Özakça, bunun bir kazanım olduğunu söyledi. Yargı yolunun açıldığına dikkat çeken Özakça, “Bu direnişten önce böyle bir ihtimal yoktu” dedi.

Yüksel direnişçilerinden Acun Karadağ ise “Açlık grevinin sonlanmasından mutluyum. Kaybetme korkusunu bıkıp cesaretimizi alarak Yükselde mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

HASTANEDE TEDAVİ GÖRECEKLER

Ankara Tabip Odası (ATO) Başkanı Vedat Bulut, Gülmen ve Özakça'nın açlık grevlerinin 120. gününde kendilerine başvurduklarını kaydetti. Hür iradeleriyle açlık grevine başlamak gibi sonlandırmalarına da saygı duyduklarını belirten Bulut, açlık grevlerinin sona ermesinin ardından Gülmen ve Özakça hastaneye kaldırılacağını ve 6 haftalık bir süreçte serum, sıvı ve katı gıdalar ile normal gıdalara geçiş olacağını söyledi. Tedavileri sonucunda sağlıklarına kavuşacaklarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.