Gazeteci Suat İncedere’ye Tehdit!

Gazeteci Suat İncedere’ye Tehdit!

DHA muhabiri - gazeteci Suat İncedere, “çöple uluslararası yol yapılıyor” haberinden ötürü, adı geçen şirket yetkilisi tarafından tehdit edildi.

A+A-

DHA muhabiri - gazeteci Suat İncedere, “çöple uluslararası yol yapılıyor” haberinden ötürü, adı geçen şirket yetkilisi tarafından tehdit edildi.

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre, Kars ve Ardahan illeri sınırında bulunan Çıldır Gölü havzasındaki Eşmepınar (Purut) köyündeki taş ocağı –kum elem tesisi, asfalt tesisi ve hazır beton santrali- ile ilgi Çevresel Etki Değerleme (ÇED) Gerekli Değildir kararı, Erzurum İdare Mahkemesi tarafından “ÇED Olumlu ya da ÇED Olumsuz” kararının alınması gerekçesiyle iptal edildi.

TESİS TEKRAR FAALİYETE GEÇTİ

Mahkeme tarafından kapatılan ocak ve tesis, daha sonra tekrar faaliyete geçti. Eşmepınar köyü ocağından taş çıkarmayan şirket, Çıldır’a bağlı Akçakale köyü yakınlarındaki BTK tren hattı şantiyesinin arta kalan malzemeleri ile kırma taş üreterek asfalt yapıyor.

Konu ile ilgili gazeteci Suat İncedere, "çöple uluslararası yol yapıyor" başlığındaki özel haberde, “....Arpaçay Çıldır arasında tren yolu çöplüğündeki nebati atık malzemeyle karayolu yapılıyor. Atık malzeme ile Eşmepınar köyünde “mahkeme kararıyla durdurulan” ocakta asfalt malzemesi üretiliyor. Bu artık malzemeden üretilen asfalt, Akçakale Çıldır arasındaki yolda kullanılıyor.” ifadeleri yer alıyor

GAZETECİ TEHDİT EDİLDİ

Gazetecilik faaliyeti içerisinde bugün bölgeye giden İncedere, şirket yetkilisi tarafından; "...senin gibi adamlar burayı mahkemeye verdi durdurdu, biz mahkemede kazandık, seni bir daha şantiye etrafında görürsem" denilerek tehdit edildi.

Yaşanan tartışmayı kameraya kaydederek tepkisini gösteren gazeteci İncedere, “benim anlamadığım ‘itiraz yolu kapalı olan’ Erzurum 1. İdari Mahkemesi’nin kararının nasıl aşıldığı, kim yada kimler hukuku hiçe sayıyor, bu nasıl bir güç?” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.