Gazeteci Müyesser Yıldız Tutuklandı

Gazeteci Müyesser Yıldız Tutuklandı

“Siyasal ve askeri casusluk" iddiasıyla gözaltına alınan gazetecilerden Müyesser Yıldız tutuklandı, İsmail Dükel ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

A+A-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 8 Haziran’da “siyasal ve askeri casusluk” iddiasıyla gözaltına alınan Tele1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ile astsubay E.B. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

PolitiKARS'ın bianet'ten derlediği bilgilere göre, Terör Suçları Soruşturma Bürosu’ndan sorumlu Başsavcıvekili Veysel Kaçmaz’ın sorguladığı gazeteciler ve astsubay E.B., tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Daha sonra Yıldız ve E.B., Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanırken, Dükel ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Hâkimlik, tutuklama gerekçesi olarak Türk Ceza Kanunu'nun 329'uncu maddesindeki “devletin güvenliğine ilişkin bilgi ve belgeleri açıklama” suçunun işlendiğine ilişkin kuvvetli suç şüphesi bulunması, delilleri karartma ihtimali ve kaçma şüphesini gösterdi. 

Oda TV'den Dört Gazeteci Tutuklu

Libya'da hayatını kaybeden istihbarat görevlisinin cenazesine ilişkin haber nedeniyle “MİT Kanunu’na muhalefetten” Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Oda TV muhabiri Hülya Kılınç, 4 Mart 2020 Çarşamba günü İstanbul 4. Sulh Ceza Hâkimliği’nce tutuklanmıştı.

Aynı soruşturma kapsamında Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, Yeni Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ve Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel’e ilişkin de tutuklanmıştı.

5 Mart Perşembe günü aynı soruşturma çerçevesinde ifadeye çağrılan Oda TV  Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da 6 Mart’ta tutuklanmıştı. Oda TV’den tutuklanan gazeteci sayısı dört oldu. 

Ne olmuştu?

Ankara'da düzenlenen operasyonlardan 8 Haziran 2020 Pazartesi günü Tele1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ile Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız gözaltına alınmıştı.

Her iki gazeteci de "Askeri casusluk" yaptıkları iddiası ile gözaltına alınmıştı. Yıldız ve Dükel, 11 Haziran Perşembe gecesi nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler