1. HABERLER

  2. SPOR

  3. UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi TRT'de
Galatasaray, Münih’te Harry Kane’e Yenik Düştü

Galatasaray, Münih’te Harry Kane’e Yenik Düştü

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun dördüncü haftasında Galatasaray, Alman ekibi Bayern Münih’e deplasmanda 2-1 yenildi.

A+A-

Bayern Münih deplasmanında 80 dakika boyunca etkili bir mücadele ortaya koyan Galatasaray, Harry Kane'e engel olamadı ve sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun dördüncü haftasında Galatasaray, Alman ekibi Bayern Münih’e konuk oldu.

galatasaray.jpeg

Allianz Arena’da oynanan mücadelenin ilk yarısından gol sesi çıkmadı. 

Dakikalar 83'ü gösterdiğinde Harry Kane'in golü ev sahibini öne geçirdi. 86'da bir kez daha sahneye çıkan İngiliz oyuncu farkı 2'ye çıkardı. 90+3'te Galatasaray kariyerinin ilk golünü kaydeden Cedric Bakambu sonucu belirledi. Bavyera ekibi sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Cimbom 4 puanda kalırken. Bayern Münih ise puanını 12 yaparak gruptan çıkmayı garantiledi. Öte yandan grup aşamasındaki yenilmezlik serisini de 38 maça çıkarmış oldu. 

Okan Buruk’un öğrencileri grubundaki bir sonraki maçında sahasında İngiliz ekibi Manchester United’ı ağırlayacak. Bayern Münih ise Kopenhag’ı ağırlayacak.

futbol.jpg

A Grubu'nun diğer karşılaşmasında Kopenhag, nefesleri kesen maçta sahasında Manchester United'ı 4-3 mağlup etmeyi başardı...

MAÇ

5. dakikada Bayern Münih etkili geldi ve Harry Kane'nin şutunda kaleci Muslera topu kornere çıkardı.

14. dakikada Bayern Münih'in Sane ile ceza sahası içerisinde girdiği mutlak gol pozisyonunu kaleci Muslera engelledi.

30. dakikada Goretzka'nın pasında topla buluşan Sane'nin şutunu kaleci Muslera çeldi.

43. dakikada Galatasaray tehlikeli geldi. Icardi'nin şutunu Neuer kurtardı. Pozisyonun devamında topla buluşan Ziyech'in ceza sahası içindeki şut denemesi rakip tarafından engellendi.

Mücadelenin ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi.

53. dakikada Kane'in ceza sahasındaki vuruşu direkten döndü.

61. dakikada Kerem'in ortasında Barış'ın kafa vuruşu auta çıktı.

80. dakikada Bayern Münih öne geçti. Kimmich'in kullandığı serbest vuruşta Kane topu filelerle buluşturdu.1-0

86. dakikada Bayern farkı 2'ye çıkardı. Sol kanattan gelen Tel yolladığı uzun pası Kane gole çevirdi.2-0

90. dakikada Galatasaray farkı 1'e indirdi. Oliveira'nın ceza sahasına yolladığı uzun pasta topla buluşan Bakambu düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi. 2-1 

..haberin uzantısı

SENARYOLAR

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu dördüncü maçında Bayern Münih'e 2-1 mağlup olan Galatasaray, grupta 4 puanda kaldı. Grubun diğer maçında Kopenhag, İngiliz devi Manchester United'ı deplasmanda 4-3 mağlup ederken işler kızıştı.

İLK 3 MAÇTA 4 PUAN

A Grubu'nda çıktığı ilk maçta Danimarka ekibi Kopenhag ile 2-2 berabere kalan, ikinci karşılaşmada ise Manchester United'ı deplasmanda 3-2'lik skorla mağlup eden sarı-kırmızılılar, 4 puana yükselmişti. Grubun en favori takımı Bayern Münih ile üçüncü maçta karşılaşan Galatasaray, çok iyi bir oyun sergilemesine rağmen sahadan 3-1 yenik ayrılarak hayal kırıklığı yaşamıştı.

Almanya'daki maçın son anlarına ise golsüz beraberlikle giren Galatasaray, Harry Kane'in gollerine engel olamadı ve sahadan 2-1 yenik ayrıldı. Danimarka temsilcisi Kopenhag, Manchester United deplasmanında iki kez geriye düştüğü karşılaşmadan 4-3 galip ayrıldı ve puanını 4'e çıkardı. Manchester United ise 3 puanla son sırada kaldı.

GALATASARAY GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

Galatasaray A Grubu'ndaki son iki maçında Manchester United'ı evinde, Kopenhag'ı da Danimarka'da yenmesi durumunda diğer maçlara bakmaksızın bir üst tura yükselecek.

Kopenhag bir sonraki maçında Bayern Münih'e yenilirse, Galatasaray da İngiliz ekibini mağlup ederse sarı-kırmızılılara Kopenhag deplasmanında 1 puan da yetecek. Galatasaray, Manchester United'a yenilmesi durumunda ise yine Kopenhag'ı devirmek ve United'ın da Münih karşısında kaybını beklemek zorunda kalacak. Grubu 3. sırada bitirecek takım ise UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek.

 A GRUBU PUAN DURUMU

  1. Bayern Münih / 12 Puan (+5 av)
  2. FC Kopenhag / 4 Puan (-1 av)
  3. Galatasaray / 4 Puan (-2 av)
  4. Manchester United / 3 Puan (-2 av)

GALATASARAY'IN KALAN MAÇLARI

29 Kasım Çarşamba - 20.45 / Galatasaray - Manchester United (RAMS Park)

12 Aralık Salı - 23.00 / Kopenhag - Galatasaray (Parken)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler