1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Fransa 'Ülkü Ocakları'nı Kapatacak
Fransa 'Ülkü Ocakları'nı Kapatacak

Fransa 'Ülkü Ocakları'nı Kapatacak

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, MHP bağlantılı Ülkü Ocaklarını yasaklamak için hükümet olarak harekete geçeceklerini duyurdu.

A+A-

Fransa parlamentosunda açıklama yapan İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, MHP bağlantılı Ülkü Ocaklarını yasaklamak için hükümet olarak harekete geçeceklerini duyurdu.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, 'haftasonunda Lyon şehrindeki 'Ermeni Soykırımı' anıtının saldırıya uğramasının ardından hükümetim aşırı Türk milliyetçisi Bozkurtlar hareketini yasaklayacağına' dair açıklama yaptı.

Parlamentonun hukuk komisyonunda konuşan İçişleri Bakanı Darmanin, 'Bozkurtlar' hareketinin yasaklanmasının çarşamba günü bakanlar kurulunda ele alınacağını belirtti.

Darmanin "En hafif ifadesiyle özel olarak saldırgan bir gruptan bahsediyoruz" ifadesini kullandı.

Açıklama, Lyon merkezli Auvergne-Rhône-Alpes bölgesinde 1915 soykırımında öldürülmüş Osmanlı Ermenilerinin anısına kurulmuş bulunan merkeze ve anıta 'Bozkurtlar' anlamına gelen Fransızca 'Loups gris' ve AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin başharflerine atıfla 'RTE' gibi sloganlar ve Ermenistan'a yönelik küfür yazılması üzerine geldi.

Bölge valisi Pascal Mailhos, Twitter'da "Yapılan tahribatları şiddetle kınıyor, Ermeni cemaatine tam destek veriyorum. Bu saygısızlıkların faillerini bulmak için her şey yapılacak" mesajını paylaştı.

Ermenilerin yoğun yaşadığı Decines-Charpieu kasabasındaki Ermeni Ulusal Anma Merkezi'nin duvarı ve 'Ermeni Soykırım Anıtı'na sprey boyayla yazı yazılmasından önce Fransa’nın Vienne şehri yakınlarında gösteri yapan Ermenistan yanlıları ile Türkiye kökenliler arasında çıkan arbedede 4 kişi yaralanmıştı. Bunun üzerine Lyon bölgesinde yaşayan yüzlerce Türk, protesto için sokağa inmişti. Decines'de ve Türk gurbetçilerin yoğunlukla yaşadığı Viennes ve Le Peage-de-Roussillon'da yüzlerce kişi protesto gösterisi yaparken, aşırı milliyetçi gruplar Ermenilerin yaşadığı semtlerde tehditkar sloganlar kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.