1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. Fazıl Say, 'Pervin Çok İyi Bir Sopranodur, Birlikte Çalışacağız'
Fazıl Say, 'Pervin Çok İyi Bir Sopranodur, Birlikte Çalışacağız'

Fazıl Say, 'Pervin Çok İyi Bir Sopranodur, Birlikte Çalışacağız'

Sanatçı Fazıl Say, CHP lideri Özgür Özel’in konser sonrası elini öpmesiyle gündeme gelen Kürt sanatçı Pervin Chakar ile ilgili sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu.

A+A-

Piyanist Fazıl Say, soprano Pervin Chakar ile ilgili yaptığı paylaşımda “Pervin çok iyi bir sestir, çok iyi bir sopranodur, kardeşimdir, beraber çalışacağız” dedi.

Sanatçı Fazıl Say, X hesabı üzerinden CHP lideri Özgür Özel’in konser sonrası elini öpmesiyle gündeme gelen Kürt sanatçı Pervin Chakar ile ilgili paylaşımda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Kadıköy Süreyya Operası'nda dinlemeye gittiği ve operanın bitiminin ardından saygı amacıyla reverans yaparak elini öptüğü, uluslararası alanda tanınmış soprano Pervin Chakar hakkında yapılan ırkçı eleştirilere bir yanıt da piyanist Fazıl Say'dan geldi.

Say, Pervin Chakar'ı itibarsızlaştırmaya çalışan isimlere tepki niteliğinde şu sözleri paylaştı: "Pervin çok iyi bir sestir, çok iyi bir sopranodur, kardeşimdir, beraber çalışacağız, 15 yıldır Avrupa’da pek çok yerde takip ettim başarılarını. Kimse hakkını yemesin. Pervin Chakar’ın. “Dünya çapında sanatçımız” dediğiniz onca sahtekarlığı, tonla yanlışı önce sorgulayın!"

Chakar'ı dinledikten sonra sanatına saygı amacıyla reverans yaparak elini öpen Özgür Özel'i de anan Say, "Çok iyi etmiş Özgür Özel elini öperek. Kutlarım." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Kasım akşamı, ünlü soprano Pervin Chakar ve piyanist Paolo Villa'nın "Bir Opera Gecesi" dinletisine katılmış ve "Chakar'ın performansı kadar verdiği barış kardeşlik mesajları da etkileyiciydi" demişti.

Reverans yaparak Chakar'ın elini öptüğü fotoğrafı paylaşan Özgür Özel, paylaşım sonrası bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirilerin odağı haline gelmişti.

İtalya'nın önde gelen sanat akademilerinden Ancona Opera Akademisi’ne girmeye hak kazanan ve burada Accademia D’arte Lirica’da, Perugia’da Accademia Musicale Umbria’da William Matteuzzi, Carmen Gonzalez, Sergio Bertocchi ve Michela Sburlati gibi isimlerle çalışan Chakar da ırkçı eleştirilere maruz kalmıştı.

Sunucu Kübra Par, tv100 yayınında Chakar'ın önemli bir sanatçı olup olmadığını sorgulamış, Özel'in Chakar'ı ziyaretinin "siyasi amaçlı" olduğunu iddia ederek sanatçıyı itibarsızlaştırmaya çalışmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler