1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KAÜ Rektörü Sami Özcan 'RÜŞVETÇİ'Mİ?
Faruk Bildirici'nin RTÜK Üyeliği Düşürüldü

Faruk Bildirici'nin RTÜK Üyeliği Düşürüldü

CHP kontenjanından Radyo, Televizyon Üst Kurulu'nda (RTÜK) görev yapan medya ombudsman Faruk Bildirici'nin muhalif olmasından dolayı RTÜK'teki üyeliği düşürüldü.

A+A-

CHP kontenjanından Radyo, Televizyon Üst Kurulu'nda (RTÜK) görev yapan medya ombudsman Faruk Bildirici'nin muhalif olmasından dolayı RTÜK'teki üyeliği düşürüldü. Verilen karara tepki gösteren Bildirici, "Muhalefet yapmanın bedeli üyeliğimin düşürülmesi oldu. Bu tahammülsüzlüğü, hukuksuzluğu, anti demokratik kararı yargıya götüreceğim" dedi.

CHP'nin RTÜK'teki temsilcisi Faruk Bildirici, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in tarafından üyeliğinin düşürülmesi için kuruma önerge verildiğini duyurdu. RTÜK'te yapılan toplantıda Faruk Bildirici'nin RTÜK'teki üyeliğinin düşürülmesi kararı çıktı. Üyeliğinin düşürülmesi nedeniyle RTÜK'te tehlikeli bir anti demokratik yol açıldığını söyleyen Bildirici "RTÜK üyeliğimin hukuksuz biçimde düşürülmesiyle ilgili olarak saat 16.00’da İlhan Taşçı ile birlikte RTÜK binası önünde basın toplantısı yapacağız." dedi.

Faruk Bildirici'nin sosyal medya platformu Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle: Başkanın hukuksuz olarak üç yerde birden görev almasına karşı çıktığım, yanlışları eleştirdiğim ve kamuoyuna duyurduğum için RTÜK üyeliğimin düşürülmesi teklif edildi. Üst Kurul toplantısında şu anda Başkan Şahin’in üyeliğimin düşürülmesi önerisinin gündeme alınması görüşülüyor. Yasa gereği ben salondan çıkarıldığım için beni CHP kontenjanından seçilen İlhan Taşçı savunuyor. Üyeliğimin düşürülmesi mücadelemi etkilemez ancak anti demokratik bir yol açılmış olur. Beş oyu bulan taraf susturmak istediği muhalif üyeyi kuruldan atabilir. RTÜK’te muhalefete izin vermeyen, siyasi iktidarın uzantısı ve tek sesli bir dönem başlar.”

faruk-bildirici.jpg

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tarafından verilen önergede, Bildirici’nin yaptığı açıklama ve demeçlerle 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 38. maddesinin ikinci ve dördüncü fıkrasında düzenlenen yasaklara aykırı hareket ettiği öne sürüldü ve aynı Kanun’un 38. Maddesinin altıncı fıkrası gereğince Üst Kurul üyeliğinden çekilmiş olduğu ifade edildi.

Tehlikeli bir yol açılıyor. Üyeliğimin düşürülmesi mücadelemi etkilemez ancak anti demokratik bir yol açılmış olur. Beş oyu bulan taraf susturmak istediği muhalif üyeyi kuruldan atabilir. RTÜK’te muhalefete izin vermeyen, siyasi iktidarın uzantısı ve tek sesli bir dönem başlar.

RTÜK üyeliğimin hukuksuz biçimde düşürülmesiyle ilgili olarak saat 16.00’da İlhan Taşçı ile birlikte RTÜK binası önünde basın toplantısı yapacağız.

Hukuksuzluk galip geldi. RTÜK üyeliğimi düşürme kararı verdiler.Muhalefet yapmanın bedeli üyeliğimin düşürülmesi oldu. Bu tahammülsüzlüğü, hukuksuzluğu, anti demokratik kararı
yargıya götüreceğim."

NE OLMUŞTU?

RTÜK Üst Kurulu, AKP kontenjanından seçilen başkan Ebubekir Şahin'in talimatıyla Faruk Bildirici'nin üyelikten çıkarılması için olağanüstü toplanmıştı. Üyeler, Bildirici'nin TBMM çatısı altında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile yaptığı basın açıklamasını gerekçe göstererek, “Tarafsızlığı zedelendiği için üyeliği düşürülmeli” görüşünü dile getirmişti.

Bildirici, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in TÜRKSAT ve Basın İlan Kurumu yönetim kurullarına üyeliği bulunduğunu açıklamıştı. RTÜK yasasına işaret ederek üyeliklerin ‘etik ve yasa dışı’ olduğunu ifade eden Bildirici, Şahin'in “RTÜK'teki görevlerinden çekilmiş sayılması” için TBMM ve RTÜK Başkanlığı’na dilekçe vererek, gereğinin yapılmasını talep etmişti.

CHP kontenjanından üyeliği bulunan Faruk Bildirici’nin atılmasından sonra RTÜK’te yeni üye dağılımı şöyle oluştu:

AK PARTİ: 4 üye
CHP: 1 üye
MHP: 2 üye
HDP: 1 üye

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.