1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. EYT’de Yaş Şartı Olmayacak
EYT’de Yaş Şartı Olmayacak

EYT’de Yaş Şartı Olmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlarca kişinin beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin detaylarını açıkladı. 

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlarca kişinin beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin detaylarını açıkladı. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan "Düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor.  Herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır." ifadelerini kullandı.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Beştepe’de gerçekleştirdiği basın toplantısında kamuoyunda EYT olarak bilinen bu düzenlemenin uzun ve kapsamlı bir çalışmanın ardından nihai halini aldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bilindiğini gibi ülkemizdeki sosyal güvenlik sisteminin sürdürebilir, makul ve adil, seviye getirilmesi hususunda önemli reformlara imza atmış bir hükümetiz" dedi. ile ilgili düzenlemenin detaylarını açıkladı. 

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle: “EYT düzenlemesinin müjdesi ile huzurunuzdayım. Uzun ve kapsamlı çalışmanın ardından nihai halini almıştır. Çok önemli reformlara imza atmış bir hükümetiz. Kamu bütçesine büyük yük bindiren sistemimizi yönetilebilir hale getirmek için çok uğraştık. 1999 Eylül'ünde yürürlüğe giren düzenlemeye atılan adımları 2008 yılında daha ileriye taşıdık.

Sistemin idamesine zarar vermemek ve ülke ekonomisinin üzerine kaldıramayacağı yükler bindirmemek için uzunca bir süre böyle bir düzenlemeye sıcak bakmadık. Konuyu derinlemesine incelemeden hesabını sağlamca yapmadan herhangi bir taahhüt altına girmek istemedik.

Devlet için büyük bir fedakarlık anlamına gelen bu düzenlemeyle birlikte artık sistemi her türlü tartışmadan arındırarak yerli yerine oturtmuş olacağımıza inanıyorum. Bu düzenlemeyi de milletimiz için yapıyor, milletimize adıyoruz.

Bugün sizlerle paylaşacağımız düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor. Emekli olma hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak. Sistemin mali yükünü dengeleyecek çalışmalarını da yaptık. İşverenlerimizin kıdem tazminatı ödemede güçlük çekmemeleri için Maliye Bakanlığımız bir kredi paketini devreye alıyor. Emekli olanların en azından bir kısmının çalışmaya devam edeceklerini biliyoruz.

Emeklilikte yaşı bekleyenlerle ilgili düzenlemenin hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.