1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. İşletmeler de 'At Eti' Arandı
Tuncer Bakırhan Memleketi Kars'ta... Farklılıklarımız Zenginliğimizdir!

Tuncer Bakırhan Memleketi Kars'ta... Farklılıklarımız Zenginliğimizdir!

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Kars'ta Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan'ın katılımıyla kent meydanında miting düzenledi.

A+A-

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kars'ta Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan'ın katılımıyla kent meydanında miting düzenliyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan'ın katıldığı Kars mitingi, Cumhuriyet Meydanı'nda başladı.

KARS MİTİNGİ BAŞLADI

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre, DEM Parti flamalarıyla bezenen miting alanında başlayan program; merkez ve ilçe adaylarının halkı selamlamasının ardından Kars Belediyesi eşbaşkan adayları Arzu Savaş Derman ile Kenan Karahancı'nın konuşmalarıyla devam etti.

DEM Parti Grup Başkanvekili ve Kars milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit'in konuşmasının ardından, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan Karslılara hitap etti.

BAKIRHAN: KARS DEM PARTİ DEMEKTİR

Partisinin Kars mitinginde konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Kars, DEM Parti demektir. DEM Parti, Kars gibidir renklidir” dedi.

DEM Parti, Kars’ta 31 Mart yerel seçim mitingi düzenledi. Mitingde DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan bir konuşma yaptı.

Eş Genel Başkan Bakırhan, "31 Mart seçimlerine giderken birileri Terekemecilik, birileri yerlicilik, birileri Azericilik yapıyor. Ama biz Kürtçülük yapmayacağız. Çünkü halkların partisiyiz, bütün inançların partisiyiz. Bir Kürdün DEM Parti’de ne kadar yeri ve karşılığı varsa Kars’ta yaşayan diğer halklar ve inançların da o kadar karşılığı var. Kars, DEM Parti demektir. DEM Parti, Kars gibidir renklidir" dedi.  

“BİZ NAMAZI NİYAZI, RAMAZANI, ORUCU AKP İLE ÖĞRENMEDİK”

Kars belediyesine kayyum atandığını hatırlatan Bakırhan, "kayyum efendi ilk olarak belediyenin önünde namaz kıldı. Biz inançlı bir toplumuz. Biz namazı niyazı, Ramazanı, orucu AKP ile öğrenmedik. Bin yıllardır bu topraklarda birlikte özgürce yaşadık, yaşamaya devam edeceğiz. Sizin huzurunuzda kayyum efendiye soruyorum; Belediye önünde namaz kılan, belediye gasp edilirken namazla belediyeyi teslim alan bir kayyum hırsızlık yapar mı? Namaz kılacaksın, ama Kars Belediyesi’nin bütçesini çarçur edeceksin. 3-5 tane mafyaya, sermayeye peşkeş çekeceksin. Yol ve su yok ama Kars borç konusunda büyükşehir belediyeleriyle yarışıyor. kayyum efendi, sen de mensubu olduğun parti gibi başın seccadede, ellerin semada. Ama aklın hilede, hurdada, hırsızlıktadır" diye konuştu.

“KARSLI GENÇLER DOĞDUĞU YERDE DOYACAK, GÖÇ ETMEYECEK”

Belediyeyi yeniden kazanacaklarını ifade eden Bakırhan şöyle devam etti: “Çocuğuna süt götüremeyen ailelerin gideceği adres belediye olacak. İşsiz kadın arkadaşlar için kurslar, kooperatifler aile ekonomisine katkı sunmaları için belediyemiz bütün olanakları seferber edecek. Karslı gençler doğduğu yerde doyacak, göç etmeyecek. Kars’ın ezileni kesinlikle belediyemize birlikte bir evinin bir kapısının zorda kaldığı zaman gidip kapısını çalacağı bir eve sahip olacaktır. Sizlere söz veriyorum. Her kuruşunuzun takipçisi olacağım.

Burayı turizmin başkenti yapacağız. Bu turizmin başkenti olması gereken kentte bir Doğu Ekspresi var. Bir ara insanlar kaşar, bal sattı. Oteller dolup taştı baktılar ki Kars’ın emekçileri Doğu Ekspresi'nden yararlanıyor iki kişilik bir ailenin gidiş gelişini 25 bin liraya çıkardılar. Ne demek istiyorlar? Karsa gelmeyin, burada tatil yapmayın. Kars’ın emekçisi, kaşar üreticisi, lokantacısı, otelcisi geçinmesin, işsiz kalsın istiyorlar. Biz geldiğimizde turizmi tekrar canlandıracağımızın sözünü veriyoruz.

“DEM PARTİ AĞACININ ALTINA HERKESİ DAVET EDİYORUZ”

Şimdi çıkmış sanırsın ki dünyanın barışını Erdoğan getirecek. Kardeşim senin ülkende her gün Türk ve Kürt gençleri yaşamlarını yitiriyor. Türk ve Kürt gençlerinin cenazesi geliyor. Sen Ukrayna-Rusya barışını sağlayacağına niye kendi Kürt kardeşlerinle kendi toplumsal barışını sağlamıyorsun. Dünyada barışsever ama bu seçimde ‘Kürdün başına top, tüfek, mermi yağdıracağım’ diyor.”

DEM Parti tekçiliğin ve zorbalığın panzehiridir. DEM Parti, demokratik Türkiye’den yana olan herkesin evidir ve adresidir. DEM Parti ağacının altına herkesi davet ediyoruz. Türkiye’de sizin yanınızda olacak, sizin için mücadele edecek olan bir parti varsa DEM Parti’dir.”

Miting müzik dinletisi ve çekilen halaylarla devam etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler