Erzurum Devlet Tiyatrosu 'Palto' Adlı Oyunu İle Kars'ta

Erzurum Devlet Tiyatrosu 'Palto' Adlı Oyunu İle Kars'ta

Erzurum Devlet Tiyatrosu “PALTO” adlı oyunu ile tiyatro severler ile buluşacak.

A+A-

Erzurum Devlet Tiyatrosu “PALTO” adlı oyunu ile tiyatro severler ile buluşacak.

Nikolay Gogol'un "Palto" adlı kısa öyküsü, yoksul bir devlet memuru olan Akakiy Akakiyeviç'in, aylarca biriktirdikten sonra aldığı yeni paltosunun çalınmasıyla başlayan trajikomik hikayesini anlatıyor.

OYUN HAKKINDA

Akakiy Akakiyeviç, Petersburg'da yaşayan, mütevazı ve sıradan bir devlet memurudur. Tek tutkusu, eski ve yırtık paltosuyla soğuk kışlardan korunmaktır. Aylarca biriktirdikten sonra yeni bir palto alabilen Akakiy Akakiyeviç, yeni paltosuyla kendini daha mutlu ve özgüvenli hisseder. Ancak, paltosu bir gece çalınınca, Akakiy Akakiyeviç'in hayatı altüst olur.

Akakiy Akakiyeviç, paltosunun çalınmasıyla birlikte içine kapanır ve içine düştüğü üzüntüden hastalanır. Hastanede gördüğü tedaviye rağmen iyileşemeyen Akakiy Akakiyeviç, bir süre sonra kahrından ölür. İntikamını almak için geri dönecektir. Hortlar...

Gogol, "Palto" adlı öyküsünde, küçük insanların toplumdaki yerini ve yaşadıkları sorunları gerçekçi bir dille anlatıyor. Öykü, aynı zamanda, insanın maddi şeylere olan tutkusunu ve bu tutkunun doğurduğu yıkıcı sonuçları da sorguluyor.

Özetle, "Palto" adlı öykü, küçük insanların toplumdaki yerini, yaşadıkları sorunları ve insanın maddi şeylere olan tutkusunu anlatan, gerçekçi ve trajikomik bir öyküdür.

palto.jpeg

Tiyatro programı...

  • Tarih: 28 Kasım 2023 Saat: 19.30
  • Yer: Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Ahmet Arslan Kültür Merkezi

Biletler İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden temin edilebilir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.