1. HABERLER

  2. Hemodiyaliz Ünitesinde Doğum
Ermenistan Devlet Başkanı, SURİYE'DE

Ermenistan Devlet Başkanı, SURİYE'DE

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşen Sarkisyan normalleşme sürecindeki sorunlardan Azerbaycan'ı sorumlu tuttu.

A+A-
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşen Sarkisyan normalleşme sürecindeki sorunlardan Azerbaycan'ı sorumlu tuttu.
Esad ise Türkiye ve Ermenistan ilişkilerinin normalleştirilmesi sürecinde Suriye’nin rol almaya hazır olduğunu söyledi.
İki liderin Şamda Halk Sarayı’ndaki görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında Esad, Batı parlamentolarında kabul edilen ‘Ermeni soykırımı’ tasarılarına atfen “Sorunun sahipleri ve bu ülke komşuları tarafından çözüleceğine inanıyoruz. Dış müdahaleler geçmişteki örneklerin de gösterdiği gibi çözümü güçleştirmiş, çözüm getirmemiştir” dedi.
Esad, normalleşme sürecini uçağın kalkışına benzeterek “Pilotlar kalkışta çok dikkatli olmalı. Bu süreçte yanlış anlamalar ve hatalar olabilir. Bize düşen iki ülke ile iyi ilişkileri bulunan bir ülke olarak sorunların en kısa sürede çözümlenmesine yardımcı olmaktır. Ermeni yetkililerin bizim iyi niyetimize inandıklarını biliyorum. Sarkisyan’ın bu konuda desteğini aldık” diye konuştu.
Protokollerde ortaya çıkan sorunlardan Azerbaycan’ı sorumlu tutan Sarkisyan, “Bugün Kafkasya’da yaşananlar Azerbaycan’ın hoşgörüsüzlüğü nedeniyle ortaya çıkıyor. Bölgede işbirliğini reddeden tek ülke Azerbaycan. Azerbaycan, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine karşı çıkan tek ülke” diye konuştu.
Sarkisyan, gazetecilerin Karabağ’a ilişkin bir sorusu üzerine de ‘Ermenistan Cumhurbaşkanı olarak Karabağ’da yaşayanların güvenliğini sağlamakla mükellef olduğunu’ belirterek, “Azerbaycan’a askeri yöntemleri kullanmamayı içeren bir anlaşma önerdik. Anlaşma ikili görüşmelere de yardımcı olacaktı, ancak Azerbaycan bu anlaşmayı reddetti” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.