1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Erdoğan'dan Rusya'ya Mesaj: Önümüzü Kesmeyin
Erdoğan'dan Rusya'ya Mesaj: Önümüzü Kesmeyin

Erdoğan'dan Rusya'ya Mesaj: Önümüzü Kesmeyin

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İdlib'deki çatışmada ilişkin, "Türkiye, bu saldırının cevabını misliyle vermiş durumda, vermeye devam ediyor. Bizi sınayanlar hata yaptığı anlayacak. Noktayı koymak yok, aynı şekilde operasyon devam ediyor" dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib'deki çatışmada ilişkin, "Türkiye, bu saldırının cevabını misliyle vermiş durumda, vermeye devam ediyor. Bizi sınayanlar hata yaptığı anlayacak. Noktayı koymak yok, aynı şekilde operasyon devam ediyor" dedi. 

İdlib’de yürüttükleri operasyonları sürdürmekte kararlı olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgede belirlenen noktaların savaş uçakları ve topçu ateşiyle bombalandığını söyledi.

Erdoğan, Ukrayna’ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin şunları söyledi:

İDLİB’DE MİSLİYLE KARŞILIK VERİLDİ

Türkiye, bu saldırının cevabını misliyle vermiş durumda, vermeye devam ediyor. Ülkemizin, milletimizin ve İdlibli kardeşlerimizin güvenliğini temini için yürüttüğümüz operasyonlarımızı sürdürmekte kararlıyız. Bu tarz alçak saldırılarla Türkiye’nin kararlılığını sınayanlar büyük bir hata yaptıklarını anlayacaklardır. Bölgede belirlenen noktalar gerek fırtına obüsleriyle gerekse F-16’larla vurulmaya devam ediyor.

46 REJİM HEDEFİNE ATIŞ YAPILDI 

İlk belirlemelere göre 30-35 civarında karşı tarafta Suriyeli, o ekibin içinde etkisiz hale getirilmiş vaziyette. Saat 06.15 itibarıyla 46 rejim hedefine 122 fırtına, 100 havan mühimmatıyla atış yapıldı. Bu noktalar şu anda sürekli operasyonun hedefleri arasında. Noktayı koymak yok, aynı şekilde operasyon devam ediyor.

ÖNÜMÜZÜ KESME DURUMU OLMASIN: Özellikle Rus yetkili makamlarına ‘muhatabımız siz değilsiniz, tamamıyla rejimdir, bizim önümüzü kesme gibi bir durum söz konusu olmasın’ dedik. Burada biz şehit verirken bunlara karşı sessiz kalmamız mümkün değil. Bunun hesabını sormaya devam edeceğiz. Türk generaller, Ruslarla sık sık görüşmeler yapıyor. Süreçte istediğimiz neticeyi alamazsak kendi muhatabımla görüşmek suretiyle işin ciddiyetini kendilerine ileteceğiz.  Bu görüşmelere dayalı olarak da operasyonlarımızı sürdürüyoruz.

İSRAİL’İN SİLAHI NE OLACAK?

(‘İslam İşbirliği Teşkilatı Filistin için toplanacak? Nasıl yorumluyorsunuz?’ sorusu üzerine):
Planla ilgili gerek cuma günü gerekse daha önce yaptığım açıklamalarda bunun işgal planı olduğunu açıklamıştık. Metinde Filistin tarafı şeklindeki ifadelerin hepsi birer aldatmacadır. ‘Filistin tarafı Yahudi yerleşim birimlerinin İsrail sınırı içinde kaldığını kabul etmeli’ diyor. ‘Hamas’ın silahlarının toplanarak, Gazze’nin silahsız bir bölge haline gelmesi’ diyor. Hamas silahını verecek, İsrail’in silahı ne olacak? Ben de dün Hamas’ın lideri ile İstanbul’da görüşmemi yaptım. Diğerleri PKK ile YPD ile görüşmelerini yapıyorlar biz ee… Böyle bir şey olamaz. Bir diğer önemli başlık, Filistinlilere ‘yüzyılın anlaşması’nı tanımaları  için 4 yıl süre tanınması. Ciddi bir şey burada. Filistinlilere hakları olanı bile vermemişlerdir. Zulmün sınırı olur mu? Netenyahu’hun Trump ile yan yana yaptığı basın toplantısı manidardır. Seçim kaybetmiş, geçici olarak işin başındaki biri ile Trump’ın toplantı yapması, bunlar zilletin bir ifadesidir.

İlgili haber...

Erdoğan: 1 milyona yakın insan şu anda sınırlarımıza doğru yürüyor 

İdlib'deki çatışmaları değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1 milyona yakın insan şu anda sınırlarımıza doğru yürüyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Sekizinci Toplantısı nedeniyle Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gitti. Görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ortak açıklama yaptı.

Rusya’nın Kırım’ı ilhakını tanımadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye olarak Kırım’ın yasa dışı ilhakını tanımadığımızın altını bir kez daha çizmek istiyorum. Ukrayna’nın egemenliğine ve Kırım dahil toprak bütünlüğüne desteğimizin aynı şekilde süreceğini teyit etmek istiyorum” dedi.

“Kırım Tatarlarının durumunu yakından takip ediyoruz” diyen Erdoğan, “Bu ülkenin asli unsurları olan Kırım Tatar Türkleri’ne Ukrayna makamları ile birlikte destek olmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

‘İDLİB’DEKİ GELİŞMELER ALTINDAN KALKILAMAZ DURUMA GELDİ’

Necip Hablemitoğlu suikastı şüphelisinin Ukrayna’da olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Çok çok önemli olan Necip Hablemitoğlu konusunu masaya yatırarak, failin burada olduğuna dar elimizdeki isthbari bilgileri kendilerine ayrıca takdim ettik” diye konuştu.

Soru üzerine Suriye’nin İdlib bölgesindeki gelişmeleri değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İdlib konusundaki gelişmeler her geçen gün altından kalkılamaz bir duruma geldi. Çok sabrettik. Öyle ki, rejimin maalesef Rusya’nın da görmezliğiyle yapmış olduğu varil bombalarıyla vesaire saldırılar var. İdlib 3-4 milyon insanın yaşadığı yer. Bu insanlar bizim sınırlarımıza doğru yürüdüler. Maalesef 1 milyona yakın insan şu anda sınırlarımıza doğru yürüyor” dedi.

‘3’Ü SİVİL 5’İ ASKER 8 KİŞİ ŞEHİT OLDU’

İdlib’de Suriye ordusunun Türk askerlerine yönelik topçu saldırısını hatırlatan Erdoğan, “Ne yazık ki bu sabah maalesef rejim güçleri yine İdlib’de hava saldırısına geçti ve bu hava saldırısında 3’ü sivil, 5’i asker 8 kişi şehit oldu. Tabi artık dedik ki, olacak gibi değil ve cevaplar verildi. Gereken bedeller ödetiyoruz ve ödetmeye de devam edeceğiz. Temenni ederim ki Astana ve Soçi mutabakatları çerçevesinde herkes yükümlülüğünü bilsin ve bu yükümlülük çerçevesinde çalışmaları sürdürelim” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.