1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Üç Fidan’a Adanmış Şarkılar
Erdoğandan Fethullah Gülene ÇAĞRI

Erdoğan'dan Fethullah Gülen'e ÇAĞRI

Başbakan Erdoğan isim vermeden ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'e çağrıda bulundu.

A+A-

Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış töreninde konuşma yapan Başbakan Erdoğan, isim vermeden Fethullah Gülen'e seslendi: "Vatan hasreti içinde olanları aramızda görmek istiyoruz."

Başbakan Erdoğan isim vermeden ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'e çağrıda bulundu.

Erdoğan, "Gurbet hasretinin bedeli ağırdır, vatan hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz'' dedi.

Erdoğan, Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen 10. Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış töreninede bir konuşma yaptı.

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

''Kardeşlerim, gurbet hasrettir. Hasret bedeli çok ağırdır, faturası çok ağırdır. Biz, gurbette olup, şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz. ''

''Gurbet aynı zamanda garipliktir. Zaten oradan anlamını yükleniyor. Onun için de biz garipliğe tahammül edemeyiz. Diyoruz ki, bu sıla hasreti artık bitmelidir, bitsin istiyoruz.

Doğrusu ben şu andaki tavrınızla hep birlikte bu hasretin bitmesini istediğinizi anlıyorum. Öyleyse bitsin bu hasret diyelim.

Bu anlamlı gecede kadim bir medeniyetin evlatları olarak, zengin bir kültürün diliyle, Türkçe'yle bize ve dünyaya seslendiğiniz için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Gurbeti bir kenara, hasreti bir kenara bırakalım diyorum.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.