1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. YSK Kanun Teklifi Kabul Edildi
Erdoğan, Seçimler İçin 14 Mayıs’ı İşaret Etti

Erdoğan, Seçimler İçin 14 Mayıs’ı İşaret Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM'deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

A+A-

AK Parti’nin haftalık grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kürsüde Adnan Menderes'i ve 14 Mayıs 1950 seçimlerini hatırlatarak, "Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün, altılı masa diyerek karşımıza çıkan darbe şakşakçılarına 'yeter' diyecektir" dedi ve seçim tarihi mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha, aynı gün (14 Mayıs), Altılı Masa diyerek karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına, bu kifayetsiz muhterislere 'Yeter’ diyecektir” dedi.

SEÇİM İÇİN ÖNE ÇIKAN TARİH

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, 6 Nisan 2022’de kabul edilen seçim yasasının uygulanabilmesi için de seçimlerin 6 Nisan’dan sonra düzenlenmesi gerekiyor. 14 Mayıs tarihinde sandıkların kurulabilmesi içinse seçim ilanının 6 Nisan’dan önce Resmi Gazete’den yayınlanması gerek.

Demokrat Parti, kurulduğu yıl düzenlenen seçimlerde azınlıkta kalıp dört yıl sonraki seçimlerde (14 Mayıs 1950) 27 yıllık tek parti dönemini sona erdirmişti. Erdoğan, bu konuya atıfla 14 Mayıs’ı işaret etti.

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

* Bizim hayatımızda hiçbir seçim kolay olmadı. Her seçime azim ve gayretle hazırlandık. Her seçimden zaferle çıkmayı da başardık.

* En büyük derdimi enflasyondu, o da düşüşe geçti. Enflasyonun inşallah yüzde 50’lere, 40’lara, 30’lara düştüğünü göreceğiz.

* Cumhurbaşkanı altılı masanın emir eri gibi davranacak. Böyle adaylara alışmışlar, cumhurbaşkanını da öyle tasavvur ediyorlar.

* Milletimize bir çeşit siyasi deja-vu yaşatıyor, AK Parti’den önce siyaset nasıl yapılıyordu hatırlatıyorlar.

* Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha, aynı gün (14 Mayıs), Altılı Masa diyerek karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına, bu kifayetsiz muhterislere “Yeter” diyecektir.

ARKA PLAN

Siyasette bir süredir 18 Haziran olan seçim tarihinin öne çekilip çekilmeyeceği de tartışılıyor. AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısında konu gelmişti ve seçim tarihine yönelik 3 farklı alternatif üzerinde durulmuştu.

Toplantıda Seçim tarihine yönelik 3 farklı alternatif üzerinde durulmuştu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu için 30 Nisan, 7 Mayıs ve 14 Mayıs tarihleri ön plana çıktı.

360 OY GEREKLİ

Seçimlerin öne alınması için Meclis'te 360 kabul oyu gerekiyor. Bu nedenle muhalefetle görüşme yapılması kararlaştırıldı. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi, yeni seçim kanununun geçerli olacağı tarih olan 6 Nisan'dan sonra yapılacak erken seçime sıcak bakmıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.