1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Ankara Milletvekili Yüksel Arslan İYİ Parti'den İstifa Etti
Erdoğan, 'Kızılay' Eleştirilerini Yanıtladı

Erdoğan, 'Kızılay' Eleştirilerini Yanıtladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osmaniye'deki AFAD Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osmaniye'deki AFAD Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Kızılay'ın deprem bölgesinde olmadığı eleştirilerine yanıt veren Erdoğan, "Terbiyesiz, terbiyesizliğini bırakmaz. Çıkmış bir tanesi 'Kızılay nerede' diyor. Be ahlaksız, be namussuz, be adi... Böyle vicdansızlık olur mu?" ifadelerini kullandı.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, Erdoğan, "Her ne kadar ana muhalefetin başındaki ve yanındakiler, 'Devlet yok, iktidar yok' diyorlarsa da bunların gören gözü kör, kalpleri mühürlenmiş. İlk günden itibaren devlet, askeriyle, jandarmasıyla 11 ilimizde yerini almıştır. Arama kurtarmadan destek, yardım, tüm hizmetler için 270 bin görevlimizle yardıma koştuk. Elimizdeki tüm imkanları kullandık" diye konuştu.

Erdoğan, "Deprem bölgesinde hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bini geçerken 115 bin insanımız da yaralı olarak kurtarıldı" dedi.

Ayrıca, kentsel dönüşümü savunan Erdoğan, "Adana'da bir tanesi çıkmış kentsel dönüşüme biz karşıyız diyor. Kim bu? CHP'den bir belediye başkanı. Kentsel dönüşüm denilen olay olmazsa olmazdır, işte onun bedellerini ödüyoruz. Ben diyorum ki vatandaşlarımıza bize yeni bedeller ödetmeyin. Bu kentsel dönüşümü muhakkak yapmamız lazım" ifadelerine yer verdi.

'NE OLUR BİZE YENİ BEDELLER ÖDETMEYİN'

"Çıkarmamız gereken dersler olduğu açıktır" diyen Erdoğan, "17 Ağustos Marmara depreminin ardından attığımız adımların ne kadar yerinde olduğunu görmüş olduk. Adana'da bir tanesi çıkmış 'Kentsel dönüşüme karşıyız' diyor. Kim bu, Adana Belediye Başkanı. Ben de belediye başkanlığı yaptım, İstanbul'da. Kentsel dönüşüm denilen olay olmazsa olmazdır. Onun bedellerini ödüyoruz. Ben diyorum ki vatandaşımıza, 'Ne olur bize yeni bedeller ödetmeyin'. Kentsel dönüşüm projelerinin önemini bir kez daha idrak ettik. Hamdolsun, tek bir TOKİ binası bile yıkılmadı" diye konuştu.

'KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYACAĞIZ'

Sorumluluğu olanlardan hukuk önünde hesap sorulacağını vurgulayan Erdoğan, "Osmaniyeli kardeşlerime çağrım şudur: Devlet ile millet arasına fitne sokmaya çalışanla lütfen prim vermeyin, asla kulak asmayın. Yasımıza, acımıza hürmeti olmayan fırsatçıların sizi karamsarlığa sürüklemesine lütfen müsaade etmeyin. Devletimiz depremzedelerimizin yanındadır. Yaşananlarda ihmali olan versa bunların hesabını hukuk önünde sormak da boynumuzun borcudur, kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.