Erdoğan, DEM Parti İmralı Heyetini Kabul Ediyor.. Ankara’da Kritik Görüşme!

Erdoğan, DEM Parti İmralı Heyetini Kabul Ediyor.. Ankara’da Kritik Görüşme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoan, bugün Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) oluşan İmralı heyetini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlayacak.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoan, bugün Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) oluşan İmralı heyetini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlayacak.

DEM Parti milletvekilleri Pervin Buldan ve Urfa  Mithat Sancar'dan oluşan heyet, öğleden sonra saat 14.00'te gerçekleşmesi planlanan görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuğu olacak.

GÖRÜŞMENİN İÇERİĞİ GÜNDEME DAİR SİNYALLER VERECEK

PolitiKARS’ın haber sitelerinden derlediği bilgilere göre; öngörülen buluşma, son dönemde yoğunlaşan İmralı görüşmeleri sürecindeki en üst düzey temas olarak kayıtlara geçecek. Görüşmenin, devam eden diyalog ve çözüm sürecinin mevcut durumunu ele alması ve bundan sonraki aşamalara dair yol haritasının ana hatlarını belirlemesi bekleniyor. Siyasi çevreler, görüşmeden çıkacak mesajların hem iç siyaset hem de bölgesel gelişmeler açısından önemli bir referans noktası oluşturacağını değerlendiriyor.

TARAFLARIN BEKLENTİLERİ VE SÜRECİN GELECEĞİ MERAK KONUSU

Buldan ve Sancar'ın, İmralı'da tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan ile yapılan son görüşmelerin içeriğini ve ortaya çıkan temayülleri aktaracağı öngörülüyor. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılacak değerlendirmenin ise hükümetin sürece bakış açısını ve önceliklerini netleştirmesi bekleniyor. Görüşme, mevcut durum tespitinin yanı sıra, ileriye dönük somut adımların atılmasına dair bir zemin arayışına da hizmet edebilir.

Bu üst düzey temasın, yakın zamanda kamuoyuna yansıyacak yeni bir siyasi ve toplumsal diyalog dilinin kapısını aralayıp aralamayacağı ise tüm taraflar ve yurttaşlar tarafından merakla takip ediliyor. 

Görüşme sonrasında taraflardan yapılacak açıklamalar, sürecin geleceğine dair en net ipuçlarını sunacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.